DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Ekonomi Politikalarında şeffaflık ve öngörülebilirlik öne çıkacak’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Ekonomi Politikalarında şeffaflık ve öngörülebilirlik öne çıkacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Bankalar Birliği’nin 64. Genel Kurulu’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada ekonomi politikalarında şeffaflığı ve öngörülebilirliği daha da artıracaklarını ifade etti. Ekonomik büyüme konusunda şu anda en önemli önceliğin fiyat istikrarına verildiğini ve cari açığın kontrol altında tutulması ile işgücü piyasalarının canlanması olduğunu söyleyen Elvan, olası tüm şoklara karşı daha dirençli bir ekonomik yapıyı kurma çabası içindeyiz, dedi.

Bankacılık sektörünün 6,5 trilyon TL’ye ulaşan büyüklüğü ile finansal sistemin yüzde 85’ini oluşturduğunu söyleyen Bakan Elvan, Türkiye’ nin bankacılık sektörünün uluslararası rekabet gücüne sahip olmanın yanında, bölgenin en güçlü ve en gelişmiş sektörü konumunda olduğunu vurguladı. Sektörde risklerin dengeli bir dağılıma sahip olduğunu belirtti.

Pandemi sonrası döneme ilişkin temel belirleyicileri salgının seyri ve aşılamaya ilişkin gelişmeler olacağını söyleyen Bakan Elvan, ‘Öncü göstergeler küresel ekonominin üretim ve ticarette salgın öncesi seviyeleri geçtiğini gösteriyor, ancak ben bu gidişata temkinli bir iyimserlikle yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

”Ekonomi yönetimi olarak bir taraftan tüm çabamızla pandemi ile mücadele ediyor, diğer taraftan da yeni döneme en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz.”

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış