DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Manisa Musiki Derneği Atatürk’ü Sevdiği Şarkılarla Andı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Manisa Musiki Derneği Atatürk’ü Sevdiği Şarkılarla Andı

Manisa Musiki Derneği Manisa Şehir Tiyatrosu’nda Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Manisa Musiki Derneği ile Manisa Rotary Kulübü, 11 Kasım Salı akşamı anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan özel konser, 30 kişilik koro eşliğinde Manisa Şehir Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluştu.

Konserin genel sanat yönetmenliğini Fulya Hepsev üstlenirken, sunuculuğunu Halil Sunar yaptı.

Manisa Musıkî Derneği Başkanı Mehmet Yumrukaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
”Memleketimizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle, sevgiyle ve arzuyla yad ediyoruz. Bu gece, herkesin hoşuna gideceğine inandığımız bir repertuvar hazırladık. İki yıldır Rotary Kulübü ile birlikte Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiriyoruz”  dedi.

Manisa Rotary Kulübü Başkanı Hakkı İşcan da yaptığı konuşmada ”Bu yıl ikinci kez Atatürk’ün sevdiği şarkılarla anma konserimizi gerçekleştirdik. Rotary Kulübü olarak Manisa’da her kesime destek olmaya çalışıyoruz. Atamızı her gün anıyor, fikirlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet kazanımlarımızın kıymetini bilmeye gayret ediyoruz.” dedi.

Konserde 23 eser seslendirildi. Zeybek, Harmandalı gibi dans gösterileri ve Atatürk’ün tarihsel süreçteki dönemsel görüntüleri yayınlandı.

Ayrıca etkinlik kapsamında Lösemi farkındalığına dikkat çekmek amacıyla kısa bir barkovizyon gösterimi de izleyicilere sunuldu.

Ardından konser devam ederken konuklarda şarkılara eşlik etti. Gece Manisa Rotary Kulübü yönetim kurulu üyelerinin de sahneye davet edilmesiyle ve konuklarla hep birlikte coşkuyla söylenen İzmir Marşı ve alkışlarla sona erdi.

Haber-Hasret Dilek Delier

YORUM YAP