DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Gölmarmara Gölü Tekrar Hayat Bulmalı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Gölmarmara Gölü Tekrar Hayat Bulmalı

Kuruyan Manisa İlçelerinden Gölmarmara’ da Marmara Gölü’nün kurtarılması için farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Salihli Çevre Derneği’nce düzenlenen “Marmara Gölü Yaşasın” etkinliğine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile birlikte katıldı. 

Salihli Çevre Derneği adına konuşan avukat Yıldıray Çıvgın ”Bizler bölge halkı ve çevre dernekleri olarak; kuruyan gölün sularının, yok olan, göç ederken konaklayamayan kuşlarının, son bir karış suda çırpınarak ölen balıklarının sesi olmak ve Marmara Gölü’nün tekrar hayat bulması için bu mitingi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yıldıray Çıvgın şu ifadeleri kullandı:

”Salihli, Gölmarmara ve Ahmetli ilçelerimiz arasında bulunan ve 2017 yılında “Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan” ilan edilen Gediz Ovasının gözbebeği Marmara Gölü yanlış tarım ve su politikaları, bilimsizlik, ihmalkarlık ve kamu idarelerinin tüm çağrılara ve önerilere karşı sessiz kalarak gerekli önlemleri almayışı neticesinde yıllarca azalmaya devam etti ve sonunda tamamen kurumuştur.  Gediz Nehri, Gördes Çayı (Kum Çay)’dan beslenen Marmara Gölü; Gördes Barajının yapılması, Kum Çay üzerine kum ocaklarının açılması, Ahmetli Regülatörünün çalıştırılmayarak Gediz Nehri sularının göle ulaşamadan Menemen’e yönlendirilmesi ve besleme kanallarının kurutulması neticesinde yıldan yıla suları çekilerek yok oldu. Suların çekilmesiyle, barındırdığı endemik türlerle birlikte 144 tür Su Kuşu, balıkları ve tüm canlı yaşamı sona erdi. Bizler bölge halkı ve çevre dernekleri olarak; kuruyan gölün sularının, yok olan, göç ederken konaklayamayan kuşlarının, son bir karış suda çırpınarak ölen balıklarının sesi olmak ve Marmara Gölü’nün tekrar hayat bulması için bu mitingi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Etkinlikte yapılan konuşmalar ardından Erdal Güney sahne aldı.

YORUM YAP