DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Haklar İle Yasalar Eşit ve Hakkaniyetli Uygulanmalı’

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘Haklar İle Yasalar Eşit ve Hakkaniyetli Uygulanmalı’

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal dünyadaki kriz bölgelerine ilişkin gerginliğin azaltılarak, kalıcı çözümlere erişmek için diyalog ve diplomasinin önceliklendirilmesi gerektiğini söyledi.

Önal, BMGK’de bölgesel örgütler ve ikili anlaşmaların çatışmaların barışçıl çözümüne katkısı hakkında düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada BMGK’nin küresel düzeyde acilen reforma ihtiyacı olduğunu belirtti.

“BM’nin bulunduğu mevcut çok taraflı sistem savaştan korunmak için yeterli değil. Bu hedefi sağlama konusunda başarılı olduğumuzu söylemek zor. Bunun nedenlerini enine boyuna ele almamız gerek.

”BM Şartı’nın temel prensipleri, uluslararası hukuk ve insan haklarının her zaman pusula görevi görmesidir. Aynı zamanda çifte standardı engellemek ve haklar ile yasaların eşit ve hakkaniyetli bir şekilde uygulanmasını sağlamak da büyük önem taşıyor.” dedi.

Türkiye’ nin bu çerçevede Türkiye’nin çatışmaların barışçıl çözümü için birçok bölgesel girişim ve arabuluculuk girişimlerine imza attığına dikkati çeken Önal, ”barış için BM’nin güçlü, etkili ve günün gerçekleriyle uyumlu olması gerektiğini” ifade ederek Türkiye’nin BM ve diğer ortaklarla bu hedefler için iş birliği yapmaya devam edeceğini vurguladı.

YORUM YAP