DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Manisa Su Platformu Çalışmalarını Sürdürüyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Manisa Su Platformu Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa Su platformu Tarım il müdürlüğünde gelecekte oluşabilecek su sorunlar konusunda Tarım il müdürlüğü, DSİ şube müdürlerinden sunum aldı. Yapılan toplantıda gerek tarımsal gerek evsel gerekse sanayi alanlarında kullanılan suların henüz bilinçli bir şekilde kullanılmamasından kaynaklanan sorunlar konuşulup tartışıldı.

Toplantıyı yöneten 24 Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’ın hazırlayıp sunduğu sorular yanıtlayan Tarım İl müdürü Metin Öztürk özellikle tarımsal alanların sulanması konusunda çiftçinin daha bilinçli sulama konusunda verilen eğitimlerin hızla sürdüğünü ve bu konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını tarlayı değil bitkilerin sulanmasının gerektiğini ifade ederek su sarfiyatının büyük ölçüde böylece azalacağını ifade etti. DSİ Şube Müdürü Gazi Mutluol ise barajların doluluk oranlarının geçen yıla oranla daha iyi durumda olduğunu ve bilhassa kaçak sulama konusunda emniyet güçleri yardımları ile engellemeye çalıştıklarını ifade etti. Mutluol ayrıca yeraltı sularının kirlilik durumu konularında bilgi verdi.

Toplantıda konuşulan ve tartışılan sorunlar not alınarak gelecek bir kaç gün içerisinde bunu rapor haline getirip ilgili kurumlar nezdinde gereken girişimlerde bulunulacağını belirten Yurttaş toplantıyı sonlandırdı.

 

YORUM YAP