DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

30 Ağustos emperyalizme karşı Yeni Türkiye’ nin doğuş ışığı; Anadolu’ daki kalıcı mührüdür.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
30 Ağustos emperyalizme karşı Yeni Türkiye’ nin doğuş ışığı; Anadolu’ daki kalıcı mührüdür.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’ un yıldönümü, emperyalizme karşı Yeni Türkiye’ nin doğuş ışığı; Anadolu’ daki kalıcı mührüdür.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz.

Ülkemizin terör ve dış güvenlik konularında ciddi bir süreçten geçtiği, yoğun bir baskıya maruz kaldığı bu günlerde Büyük Taarruzun ne anlama geldiğini ve bu mücadelenin arkasındaki ‘bağımsızlık’ ruhunu, ‘Yeni Türkiye’ ülküsünü önemle altını çizmek çok gerekiyor.

Bir kere 30 Ağustos Zaferi Anadolu’ ya özgür ve kendi kaderini elinde tutan bir Milli dava aşılamıştır. Aynı şekilde, bu ‘milli’ duruş içinde Yeni Türkiye ile Cumhuriyet, demokratik uygarlık değerlerini ve bilimsel düşünce ufkunu evrensel ilkelerle buluşturan bir çağdaşlaşma metodolojisine sahiptir.

Bir kez daha hatırlatalım,

Bu halkın tarihi derinliğine Türk Milleti denir… Ve,Sir-Derya, Mavera ün Nehir, Horasan Erenleri’ nin manevî kılavuzluğu insancıl bir tasavvuf deryasıdır ve Hakk’a gönül bağıyla samimi bir vicdan ister; bu bir!

İki:

Alparslan gibi, Mustafa Kemal de Anadolu’ yu Türk Yurdu olarak tescillemiştir.

Üç:

30 Ağustos, Atatürk’le simgelenen Devletin kurucu değerlerinin, Cumhuriyet erdemleri ile birleştiren ana karakterindeki özgür bir toplumun Zaferi’dir!

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.

YORUM YAP