DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

500’lük Banknotlar mı Geliyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
500’lük Banknotlar mı Geliyor!

Özellikle ekonomi kulislerinde yakın zamanda 500′ lük banknotların piyasaya çıkarılması hazırlıkları değerlendiriliyor. Konuyla ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni banknotlar konusunda bir açıklama yapabileceği gündeme geldi.

500 TL’lik banknotların, yüksek miktardaki nakit paranın daha kolay taşınmasını sağlaması yanında, bankaların nakit taleplerinin karşılanmasında da kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.

Kamubülteni.com’ da konuyla ilgili haberde 500 TL’lik banknotların ekonomi üzerindeki etkileri değerlendirilirken, kontrolsüz bir şekilde basılması durumunda vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi sorunlara yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Son dönemlerde enflasyon artışı karşısında madeni paranın satın alma ve basma maliyeti dengesizlikleri nedeniyle kullanımı azalması yanında, kağıt parada da değeri daha yüksek banknotların piyasaya sürülmesinde yeni düzenlemeler bekleniyor. Örneğin en büyük değere sahip madeni para ile ekmek alınamaz alınamaz oldu. Kağıt parada ise özellikle ATM üzerinden nakit taleplerinin karşılanmasında da 500’lük banknotların kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.

Eğer 500’lük banknot çıkarsa bugünkü kur üzerinden değeri yaklaşık 20 Dolar olacak!

200 TL 1 Ocak 2009’da çıktığında o gün 131 Dolar veya 63.5 litre benzin alabiliyorduk…

YORUM YAP