DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

65 yaş üstü insanlar e-ticaret dahil dijital dünyanın etkilenişimlerinde daha fazla zaman ayırıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
65 yaş üstü insanlar e-ticaret dahil dijital dünyanın etkilenişimlerinde daha fazla zaman ayırıyor

65 yaş üstü insanlar e-ticaret dahil dijital dünyanın etkilenişimlerinde daha fazla zaman ayırıyor. Onlar için Covid-19 pandemisi nedeniyle aylardır çıkamadıkları evlerinde internetten dizi, film, müzik indirmek şimdi “çocuk oyuncağı” oldu. Bu süreçte birçok internet alışveriş firmasında “Siz Dışarı Çıkmayın Diye Biz Varız” sloganıyla kampanyalar düzenlendi. 65 Yaş üzerindekilere özel hizmet avantajlarıyla  ekstra ücret ödemeden market ihtiyaçlarını sipariş edebildiler.

65 yaş üstü, normal hayattaki alışveriş tecrübelerini kısa sürede dijital dünyaya da yansıttı

65 yaş üstü nüfusta internet kullanımı son 5 yılda 4 kat arttı, bu da online alışverişe olumlu yansıdı. Ancak özellikle pandemi sürecinde bu aktiviteleri daha da arttı. 65 yaş üstünün önce pandemi döneminde görüntülü konuşma ve mesajlaşma ile başlayan teknoloji ile etkileşimi, kendileri gibi sokağa çıkamayan torunların desteğiyle zirve yaptı. Sosyal medyanın aktif kullanıcısı haline gelen ve cep telefonlarına indirilen uygulamaları rahatlıkla kullanabilen 65 yaş üstü için, internetten dizi, film, müzik indirmek artık “çocuk oyuncağı” oldu. Birebir ya da toplu halde görüntülü konferans görüşmelerle arkadaşlarıyla buluşan 65 yaş üstünün, en büyük merakı da dijital alışveriş oldu.

65 yaş üstü, normal hayattaki alışveriş tecrübelerini kısa sürede dijital dünyaya da yansıttı. 

Pandemi döneminde e-ticarette çok büyük artış oldu. Sadece Mart ve Nisan aylarında 5 milyon kredi kartının ilk kez internet ödemelerinde kullanıldı. Bu ödemelerde 65 yaş üstünün rolü yükseldi. Birçok alışveriş sitesinin 65 yaş üstü için ücretsiz teslimat hizmeti vermesi, onlar için online alışverişi cazip kıldı.

 

YORUM YAP