DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ABD Başkanı Trump korona aşısında Işık Hızı’nı arıyor!..

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ABD Başkanı Trump korona aşısında Işık Hızı’nı arıyor!..

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında aşı çalışmalarına değindi.

Kovid-19 salgınında ABD’nin ölüm oranı bakımından en düşük rakama sahip olduğuna işaret eden Trump, “Liderliğim altında, rekor zamanda bir aşı geliştirilecek.’ dedi.

Aşı ekim sonu hazır olabilir

Aşı çalışmalarına değinen Trump, “Işık Hızı Ötesi Operasyon ile pandemiyi bitireceğiz. Her açıdan lider konumdayız” dedi.

Trump, ABD’nin şu anda Demokratlar’ın yönetiminde olması durumunda, aşı çalışmalarının 2-3 yıla kadar sürebileceğini ileri sürerek, “Ancak biz görebileceğiniz en kısa zamanda aşıya sahip olacağız, bu süre Ekim ayı bile olabilir. Aşı çok güvenli ve etkili olacak ve mümkün olan en kısa zamanda dağıtılacak. Yakın zamanda çok büyük bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.” diye konuştu.

DTÖ’den ayrılma tehditi

Trump, Dünya Ticaret Örgütünde (DTÖ) Çin’in “gelişmekte olan ülkeler” kategorisinde olmasını eleştirerek, Çin’in aslında gelişmiş bir ülke olduğunu ve ABD ile aynı sorumluluğa sahip olması gerektiğini kaydetti.

DTÖ’de kendilerine haksızlık yapıldığının altını çizen Trump, “Çin bizim yaptığımız gibi oyunu kurallarına göre oynamadı. DTÖ’ye girebilmek için yıllarca uğraştılar ve girdiklerinde de hile yaptılar.” dedi.

Trump, “DTÖ kendisine çeki düzen vermezse, biz yakında gemiden çıkarız.” uyarısında bulundu.

 

YORUM YAP