DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ABD’ de Başkanlık devir-tesliminde güvenlik riskleri tartışılıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ABD’ de Başkanlık devir-tesliminde güvenlik riskleri tartışılıyor

Sosyal medyada ABD’de Trump yanlısı radikal sağcı silahlı grupların gösteri hazırlıkları yaptıkları belirtiliyor.

Twitter’da “Million Militia March” (Milyonluk Milis Yürüyüşü) adı altında yapılan paylaşımlarda Federal binaların kuşatılması için yazılara rastlandı; özellikle 17 Ocak-20 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’na ve eyalet başkenti binalarına yönelik bazı saldırıların olabileceği ihtimali güvenlik güçlerinin harekete geçirdi.  

Bir kısım sosyal medya kullanıcıları, ”Komplo teorileriyle ilgilenmiyorum. Ama bir şeyler oluyor.” diyerek Başkanlık devir sürecinin barışcıl bir şekilde tamamlanması gerektiğine dikkat çekiyor. 

Çünkü Million Militia March paylaşımlarında ”Biden’ı Beyaz Saray’a asla sokmayacağız.” ifadelerinin yer alması büyük bir risk olarak görülüyor. Bu ve benzer ifadeler ayın 20’sinde Biden’ın göreve başlama törenini durdurmaya çalışmak için planlanan silahlı bir “Milyon Milis Yürüyüşü” guruplarının bazı twetlerinde rastlandı.

Kimi sosyal medya kullanıcıları güvenlik riskleri nedeniyle Biden’ın yemin töreninin sanal ortamda ve konum bilgisi açıklanmayan bir yerde olmasına ilişkin öneriler paylaştı: ”Umalım ki bu sefer tüm uygun federal ve DC güvenlik ve polis güçleri hazırlıklı ve uyanık olsun!”

Bilindiği gibi Trump yemin törenine katılmayacağını açıklamıştı.

Amerika’da birçok platformda Biden yönetimine ‘barışçıl bir iktidar geçişine’ atıfta bulunarak, ”Açılış günü için planlanan bir ‘milyon milis yürüyüşü’ var.  ABD demokrasisi için hala tehlikeli bir zaman.” uyarısı tartışılıyor.

YORUM YAP