DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ABD’ de birçok kurumun veri tabanına geniş çaplı bir siber saldırı gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ABD’ de birçok kurumun veri tabanına geniş çaplı bir siber saldırı gerçekleştirildi

Amerika’ da geçen hafta devlet kurumlarına ve bazı sosyal medya kuruluşlarına siber saldırılar yapıldı. Medyada yer alan haberlere göre, Amerika‘ya yapılan siber saldırı son birkaç yılda eşi görülmemiş bir saldırıydı; birçok kurumun veri tabanına geniş çaplı bir siber saldırı gerçekleştirildi.

ABD’ de, Hazine,Ticaret, Ulusal Sağlık Enstitüsü, Ulusal Nükleer Güvenlik, İç Güvenlik Servisi gibi bazı Federal Kurumlara yapılan siber saldırılar yanında Sosyal medya kullanıcılarını takip ve ‘zihinsel okuma’ planlarının da sızdığı haberleri yer alıyor. Ayrıca Siber saldırı hackerlarının Nükleer Güvenlik İdaresi’ne sızmış olabileceği tartışmaları da göz ardı edilmiyor.

ABD Siber Güvenlik Ajansı’nın eski Direktörü, Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan siber saldırı duyurulandan daha kapsamlı olabilir, dedi. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Ullyot da bazı dosyaların da çalındığını söyledi.

Politico web sitesi de ABD’li yetkililerin sözlerine atfen ”son siber saldırı sırasında bilgisayar korsanlarının nükleer ağlarına sızdığına dair kanıtlar” elde etti iddiasını otaya attı. Bununla birlikte uzay ve uydu teknolojilerine ilişkin bağlantı frekanslarının güvenliğine zarar gelmediği de söylentiler arasında.. 

Siber saldırının doğurduğu rahatsızlık o kadar büyük ki ‘ABD’ ye siber saldırı kimden, nereden geldi?’ sorularına karşılık Trump Çin’i gösterirken; ABD’nin seçilmiş Başkanı Biden, Rusya’ yı işaret etti ve ”Siber saldırı yanıtı yaptırımla sınırlı olmayacak’’ dedi.

 

 

 

YORUM YAP