DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ABD İsrail’e gönderilecek silahlarda kısıtlamaya gitti

Yayınlanma Tarihi : Google News
ABD İsrail’e gönderilecek silahlarda kısıtlamaya gitti

ABD, İsrail’in geniş çaplı bir saldırıda kullanabileceği güçlü bomba sevkiyatını durdurduğunu açıkladı. Amerikan Savunma Bakanı Lloyd Austin, kongre konuşmasında Refah’taki katliam nedeniyle İsrail’in silahlandırılmasını durdurmayı düşündüklerini ifade etmişti.

Lloyd Austin, “Yakın gelecekte İsrail’e gitmesi planlanan bir silah sevkiyatını Refah’taki olaylar bağlamında yeniden inceliyoruz. Nihai bir karar vermedik. Sevkiyatını erteledik. Bunu açıkça ifade ettik. İsrail’in Refah’taki Filistinli vatandaşların güvenliğini hesaba katmayan eylemine karşıyız. Bir silah sevkiyatını durdurduk ve Refah operasyonundan önce İsrail’den ne yapmasını beklediğimizi açıkça ifade ettik. Bu silah sevkiyatıyla ilgili ne yapılacağı konusunda nihai bir karar vermedik”

Biden’ dan artık daha temkinli

Son haberler ABD Başkanı Biden’ın da İsrail’in Refah bölgesine saldırısına artık temkinli yaklaşmasına öne çıkardı.

Önceki gün Amerikan gazeteleri ABD’ nin İsrail’e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğunu ve sürecin Refah’taki gelişmeler kapsamında değerlendirildiğini yazmıştı.

İsminin açıklanmasını istemeyen ABD yetkilisinin aktardığına göre, askıya alınan sevkiyatın bin 800 adet 900 kilogramlık bomba ve bin 700 adet 225 kilogram bombadan oluşması planlanıyordu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı düzenlemesini istemediklerini, bu konudaki net mesajlarını Tel Aviv’deki muhataplarına aktardıklarını ve Biden yönetimi olarak bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti.

Ancak İsrail’ de iktidar cephesi bölgede insan kıyımının yaşandığı saldırılarına devem edeceği mesajı veriyor.

YORUM YAP