DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ABD Ordusu insansız hava aracı ‘Skyborg’ u 2023 ‘e yetiştirmeye çalışıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
ABD Ordusu insansız hava aracı ‘Skyborg’ u 2023 ‘e yetiştirmeye çalışıyor

ABD Ordusu insansız hava aracı ‘Skyborg’ u Savaş Yönetim Sistemi testlerine alıyor; çalışmalar prototipi 2023 ‘e yetiştirmeye çalışıyor. Birleşik Devletler ordu yetkilisine göre ABD Hava Kuvvetleri, Skyborg drone prototiplerini satın alım işlemlerini kısa sürede başlatacak.

Albay Dale White, Air Force dergisine verdiği demeçte,“Ordu bu ay insansız hava aracı alımına başlayacak ve yaz sonuna kadar da kazanan tasarımlarla sözleşme imzalanması planlanıyor.” açıklamasında bulundu. White, ordunun kaç adet alım yapmayı planladığını söylemedi.

Skyborglar yapay zekaya sahip ve her türlü hava koşullarında kendi başına kalkış ve iniş yapabilme yeteneği kazandırılmaya çalışılıyor.

Skyborg, insanlı hava aracını tehlikeye atmadan keşif için önden gidebiliyor ve hava saldırıları gerçekleştirebiliyor. Farklı iletişim sistemlerine sahip uçakların birbirleriyle iletişimine olanak sağlayan donanıma sahip olarak prototipin üretilmesine çalışılıyor.

ABD Hava Kuvvetleri, Skyborg’ ların diğer gelişmiş askeri kuvvetlere karşı bir üstünlük sağlayacağını umuyor. Bu amaçla 2021 mali yılında üç öncü program için toplam 157.6 milyon dolar bütçe istiyor ve Ordu Skyborg’ların 2023’ün sonuna kadar operasyonlara hazır hale gelmesini talep ediyor.

Skyborgların üretiminde uçak şirketleri Boeing ve Lockheed Martin’in de rekabeti yaşanıyor.

YORUM YAP