DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ABD’nin bu seçimi mahkemede bitebilir!..

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ABD’nin bu seçimi mahkemede bitebilir!..

Sabah itibariyle delege sayılarında Biden 236 Trump 213 dağılımla neredeyse başabaş yarışı götürüyor. 270 delegeyi bulan seçimi alıyor. Ancak ABD seçim sisteminde eyalet bazında ve oy dağılımlarının Senato’ya ağırlıklı yansımasında sayılar değişebiliyor.

Seçim öncesi tahminlerin çoğu, hatta birçok medya ve finansal bahis oranları net bir şekilde Biden lehineydi. Sonuç kesinleşmedi ancak özellikle Florida’ da Trump’ ın kazanması ile birçok eyalette de önde olması yüzünden Trump erken seçim başarısını ilân etti.

Trump ”Büyük bir kutlamaya hazırlanıyoruz!” dedi. ”Bu gece aldığımız sonuçlar muazzam. Joe Biden’ın bizi yakalaması imkansız diyorlar.”

Nitekim seçimin en kritik eyaletlerinden Florida’ydı; Trump burada da delege fazlalığını kazanmak üzere…

Ancak Trump özellikle mektupla oy kullanımları sırasında bazı ‘müdahaleler’ olabileceğini iddia ediyor. Donald Trump sürekli olarak, Joe Biden’ın kendisini sadece hile ile yenebileceğini söylemesi de gerginliği arttırıyor. Bazı şehirlerde itirazlar ve gösteriler olacak beklentisi var.

ABD’nin bu seçimi mahkemede bitebilir!..

ABD’ de oy sayımı ve belirsizlik sürerken sonuçta seçimler başabaş sonuçlanırsa 2000 yılındaki seçimlerde olduğu gibi kararı Yüksek Mahkeme ilan edecek; yargıçlar itirazları değerlendirip karara bağlamak için toplanacak. Bu arada şunu da belirtelim ki Yüksek Mahkemenin 9 üyesi var. 6 üyeyi Cumhuriyetçiler atamıştı.

YORUM YAP