DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Akşener sağlıksız yapılaşmaya ve imar düzensizliğine eleştiriler yöneltti

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Akşener sağlıksız yapılaşmaya ve imar düzensizliğine eleştiriler yöneltti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin gurup toplantısında İzmir depreminde yıkılan binalar üzerinden sağlıksız yapılaşmaya ve imar düzensizliğine eleştiriler yöneltti. ”Kentsel dönüşümü ranta, fırsatçılığa dönüştürenlere, İmar barışı adı altında çürük binaları yasallaştıranlara isyan ediyorum.” dedi.

”Yurdumuzun bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu biliyoruz. Atılacak her adımın o gerçeğe uygun adım atabilme aklını ve izanını göstermek gerekiyor. Deprem olunca bir süre konuşup sonra hiçbir şey olmamış gibi davranılması vatandaşlarımızı daha büyük tehlikelerle baş başa bırakıyor. Metropolleri çeyrek asır, ülkeyi de 18 yıl yönetip sizden benden daha çok şikayetçi olan zihniyeti gördükçe Türk siyaseti adına utanıyorum.”

‘İsyan Ediyorum,’ diyen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener şunları söyledi:

“Yapılan ihbarlara rağmen parmağını kıpırdatmayan bakanlıkları gördükçe, 21 yıldır toplanan deprem vergilerine rağmen bu meselede ciddi bir yol alamayan yönetim anlayışını izledikçe, koltuk meraklılarının yandaş müteahhitleriyle ele ele verip vatandaşlarımızın hayatını hiçe saymalarına şahit oldukça isyan ediyorum. Bugüne kadar depreme hazırlık konusunda verilen tüm önergeleri reddeden hastalıklı kafaya, kentsel dönüşümü ranta, fırsatçılığa dönüştürenlere, imar barışı altında çürük binaları yasallaştıranlara, o binalarda kolon kesecek kadar gözünü para bürümüşlere isyan ediyorum” dedi.

Akşener İzmir depremi ardından enkaz çalışmalarına katılan Arama-Kurtarma ekiplerine de teşekkür etti.

”Enkaz üstünde şov yapanlara inat, olağanüstü gayret ve özveriyle, enkaz altından tek bir canımızı alabilmek için mücadele eden, bütün kardeşlerimden, Allah razı olsun. ” ifadesini kullandı.

YORUM YAP