DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Aliağa’ nın doğal gıdaları kadınların hamaratlı ellerinde tüketiciyle buluşuyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Aliağa’ nın doğal gıdaları kadınların hamaratlı ellerinde tüketiciyle buluşuyor

Aliağa’ nın geleneksel ve doğal gıdaları kadınların hamaratlı ellerinde tüketiciyle buluşuyor.Geçtiğimiz yıl Aliağa Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan, Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile ‘Kadın Emeği Değerlendirme Projesi’nin yerel ekonomik ve sosyal hayata katılımları kısa sürede büyük başarı sağladı.

Aliağalı Kadın Girişim Gurubu’ nun sağladığı başarıyla yerel markalı ürünler tüketicilerle buluştu. Tarhana, erişte, unlu mamuller, reçel, zeytin gibi doğal ürünlerin ambalajlı üretimini yapan kadınların, el emekleri aliagasemtpazari.com aracılığı ile Aliağalılarla buluşuyor.

Belediyenin Çaltılıdere bölgesinde tahsis ettiği tarım arazisinde doğal tarım yapan Aliağalı kadın çiftçiler kışlık sebzelerin ilk hasadını da gerçekleştirdi. Atalık tohumların ekimini tamamlayan kadın çiftçiler şimdi de üretilen fideleri toprakla buluşturmaya hazırlanıyor.

Doğal tarımdan tekstil üretimine, el emeği doğal gıda üretiminden el sanatları faaliyetlerine kadar birçok alanda kadın istihdamına destek veren Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, tekstil alanında da iddialı.

ÜRETİCİ KADINLARDAN HOŞ GELDİN BEBEK ÇANTASI

Tekstil alanında faaliyet gösteren üretici kadınlar, Aliağa Belediyesi ile yürütülen hoş geldin bebek projesi kapsamında yeni doğan bebek çantası üretimini gerçekleştirirken; el sanatları alanında faaliyet gösteren kadınlar da örgü, takı, hediyelik eşya ve kâğıttan sepetler gibi ürünleri Aliağa Üretici Kadın Çarşısı’nda satışa sunuyor.

YORUM YAP