DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Faik Öztrak: ‘Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Faik Öztrak: ‘Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün Genel Merkez’de basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının bir bölümünde adalet mekanizmasının işleyişini eleştiren Öztrak, ”Bıraktık sıradan vatandaşın adalete ulaşmasını, Adalet teşkilatı kendi adalete ulaşamaz hale geldi.” dedi

”Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan alt mahkemelerin bulunduğu adliyenin başsavcısı, şimdi Anayasa Mahkemesine ışınlanıyor. Ülkemizde; hukuka ve demokrasiye ağır hasarlar veren, birçok iddianamenin müellifi, Yargıtay’da daha koltuğuna oturmadan, tek bir dosyanın kapağını dahi açmadan, Yargıçlar tarafından, Yargıtay kontenjanından, Anayasa Mahkemesi’ne kim bilir nerelerden gelen talimatla ilk sıradan aday seçiliyor. Adalet kendine bu adaletsizliği yaparsa, millet hakkını nerede arayacak? Tüm bunlar buhranı derinleştiriyor.” dedi.

‘Akıl Öldü, Ahlak Öldü, Adalet Öldü’

”Ne demiş, Fatih Sultan Mehmet: ‘Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür.’ dedi…

İnsani Özgürlükler liginde ‘çakılmışız!’

”Bunu sadece biz demiyoruz. Dünyanın itibarlı kurumlarının çalışmaları da böyle söylüyor. Geçtiğimiz günlerde, CATO Enstitüsü’nün İnsani Özgürlük Endeksi yayınlandı. Kişisel ve ekonomik özgürlüklerle ilgili 76 göstergenin kullanıldığı bu endekste 2015 yılında 62. sıradaydık. 2017 yılında 84. sıraya indik. 2020’de 162 ülke arasında 119. sıraya düştük. İnsani Özgürlükler liginde ucube başkanlık projesinin düğmesine basıldıktan sonra 57 sıra, tek adam vesayet rejimine fiilen geçildikten sonrada 35 sıra birden düşmüşüz. Aslında düşmemişiz, çakılmışız. Şimdi bizim olduğumuz bu ligde, Gambiya’yla, Tanzanya’yla, Vietnam’la, Gabon’la, Togo’yla aynı yerlerde bulunuyoruz. Bu ucube rejim geldi geleli, ülkemizde ekonomik ve kişisel özgürlükler dip yaptı…” ifadesini kullandı.

‘Faiz lobilerine faiz ödemesi için bile, artık faizle borçlanmak zorundayız.’

”Milletimizden o kadar koptular ki bir bütçe getirdiler, içinde millet yok… Varsa yoksa havuzcu yandaşlar, bir de faiz lobileri… 1993’ten bu yana ilk kez faiz hariç bütçe dengesi açık veriyor. Geçen yıl 25 milyar lira,  bu yıl 102 milyar lira “faiz hariç” bütçede açık var. Yani faizleri dışarıda bıraktığımızda dahi bütçe açık veriyor. Faiz lobilerine faiz ödemesi için bile artık faizle borçlanmak zorundayız. Neden? Çünkü tüm cephanemizi, 128 milyar dövizimizi, ‘Faiz enflasyonun nedenidir’ safsatası uğruna kaybettik.”

YORUM YAP