DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ASELSAN patentli ARIN X-ray cihazı kullanıma girdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ASELSAN patentli ARIN X-ray cihazı kullanıma girdi

ASELSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla 11 ayda geliştirilen x-Ray cihazı ARIN, Gaziantep Havalimanı’nda kullanılmaya başlandı.

Twitter’dan konuya ilişkin paylaşım yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Milli Teknoloji Hamlesi yolunda bir başarı hikayesi daha. Milyonlarca dolar cari açık verdiğimiz tamamı ithal x-ray cihazları artık yerli olarak üretiliyor. Tebrikler ASELSAN” ifadesini kullandı.

Yurt genelindeki diğer havaalanlarında da kullanıldığında yıllık 100 milyon doların ülkede kalmasını sağlayacak ARIN x-ray cihazları ASELSAN tarafından 30% daha uygun maliyetle yerlileştirildi. Yabancı muadillerine göre teknolojik ve ekonomik olarak daha avantajlı. ARIN X-Ray cihazının giriş ve çıkışında bulunan kameralar malzemeyi bırakan kişinin eşleştirmesini yapıyor bu kayıp eşya gibi karışıklıkların giderilmesinin yanı sıra olası tehlikelerin de tespit edilmesini sağlıyor.

Ayrıca ARIN X-Ray cihazları etkin atom numarasına göre organik, inorganik ve metal madde ayrımını altı renkli gösterim ile gerçekleştirebiliyor.

ARIN X-Ray cihazları Gaziantep Havalimanı’nda 18 adet kuruldu. 2022 yılında yerli x-ray “Arın” cihazından Tokat Havalimanına 12 adet teslim edilecek.

 

YORUM YAP