DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Aslı Kazımova: Azerbaycan bölgede barışın garantörü…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Aslı Kazımova: Azerbaycan bölgede barışın garantörü…

”Bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için varılan anlaşmaların uygulanmasının öneminin taraflarca vurgulanması önemli bir eğilimdir.” Bu sözleri Azerbaycan Sosyal Refah Partisi Genel Başkanı Aslı Kazımova, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan arasında yapılan  son görüşme hakkında konuşurken söyledi.

Barışın kalıcı olması için bu tür toplantıların çok önemli olduğunu söyleyen Aslı Kazımova , tarafların bölgedeki mevcut durumu ve üçlü açıklamaların uygulanmasını tartışmasını önemli buldu:

”Bu tür toplantılar, bölgesel kalkınmaya ve küresel güvenliğe açık bir şekilde katkıda bulunabilir. Azerbaycan’ın bölgedeki ihtilafa son vermesi, adaleti tesis etmesi sevindiricidir ve şimdi sadece Azerbaycan topraklarını yıllardır işgal eden Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesini değil, aynı zamanda üçlü açıklamaların uygulanmasını da tartışılmaktadır. Çatışma sonrası dönem, Azerbaycan diplomasisi için yeni bir aşama olarak kabul edilebilir. Çünkü Azerbaycan bölgede barışın garantörü olarak hareket ediyor.

Bu yüzden Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının katılımıyla gerçekleşen Duşanbe toplantısında taraflar, devlet sınırının sınırlandırılması, tüm ulaşım ve iletişim hatlarının açılması dahil olmak üzere Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular.  Sonuç olarak, üçlü toplantının verimli geçtiğini söyleye biliriz.”

Hatırlatalım ki, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan arasında 12 Mayıs 2022’de Tacikistan’ın Duşanbe kentinde BDT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı kapsamında üç taraflı görüşme yapıldı.”

YORUM YAP