DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Avrupa’ da ırkçılık yükseliyor!.. Aşırı sağcı Geert Wilders de tahriklere devam ediyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Avrupa’ da ırkçılık yükseliyor!..  Aşırı sağcı Geert Wilders de tahriklere devam ediyor

Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin Başkanı Geert Wilders ırkçı paylaşımlarıyla tepki toplayan siyasi  figür olarak kendini gösteriyor. Son paylaşımlarından birinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alması yanında daha önceleri de 15 Temmuz darbe girişimini savunmuş ve “Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüm” ifadelerini kullanmıştı.

Wilders, Barış Pınarı Operasyonu zamanından da Türkiye’ yi hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Wilders, “Şimdi yapılmalıdır: Türkiye’yi NATO’dan kovmak, Türkiye Büyükelçisini kovmak, Türkiye ile yıllık ticaret anlaşması yapılması, Türkiye vatandaşlarına vize yok, Türk Havayollarını boykot etmek, Shengen anlaşmasını iptal edip, sınır kontrolünü gözden geçirmek.”

Wilders gibi Avrupada yükselen yabancı düşmanlığı söylemleri son günlerde Almanya’ da camiye onlarca polis baskınıyla ve Fransa’nın açıkça İslam karşıtı tahrikleriyle giderek artıyor; siyasal toplum mühendisliği çerçevesinde  kıta Avrupa’ sında bir algı operasyonlarına dönüşmeye başlayan bu kitlesel provokasyonlar endişeler doğurmaya başladı.

Irkçılığın ‘ezik’ bir psikolojinin olduğunun alını çizen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Wilders’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan karikatür paylaşımına tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Wilders’in ırkçı paylaşımları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan karikatürüne tepki gösterip ‘ezik’ ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

”Gerçekleri yüzlerine söyleyince Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi. İslam ve yabancı düşmanlığından prim yapmaya çalışıyor. Avrupa’nın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık dur demenin zamanı gelmiştir.”

YORUM YAP