DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Avrupa’ da koronavirüs önlemlerinde normale dönüş çabaları 11 Mayıs’ ta başlıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Avrupa’ da koronavirüs önlemlerinde normale dönüş çabaları 11 Mayıs’ ta başlıyor

Avrupa’ da koronavirüs önlemlerinde normale dönüş çabaları 11 Mayıs’ ta başlıyor. Önlemler kapsamında her ülke genel olarak kademeli bir geçiş öngörüyor.

Almanya’da restoran ve kafelerin kademeli olarak çalışması planlanırken, bu konuda da her eyalet farklı tarihler belirledi. Almanya’da 16 Mayıs’tan itibaren 1. ve 2. futbol ligleri de yeniden başlayacak. Birçok eyalette açık havada yapılan spor faaliyetlerine ve antrenmanlara izin verilecek. Opera, müze ve sergi alanları da birçok eyalette yarından itibaren tekrar açılacak.

Fransa’ da da bu güne kadar yaklaşık 26 bin kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgınında normale dönüş çabaları yarın başlıyor. Gevşetilen önlemler arasında seyahat kısıtlamaları da var, Fransa’da 100 kilometreye kadar dolaşım serbest olacak. Ancak ülkede virüsün yayılımı bölge bölge farklılaştırılan risk haritası üzerinden 11 mayıs ile 2 haziran arasında gözlenecek. Haritanın aktif olarak yayıldığı bölgeler arasında Paris de var. Normalleşme çabaları risk haritasındaki koronavirüs yayılım şiddetine bağlı olarak kademeli olarak uygulanacak. 2. Dalganın gelmesinden de korkuluyor.

İspanya’da da tedbirlerin kaldırılmasında ikinci aşamaya geçilecek. Özerk bölgelerin pekçoğunda gevşetilen önlemler Katalonya, Castilla, Leon ve Castilla La Mancha özerk yönetimlerinde çok sınırlı uygulanacak; öte yandan Madrid, tamamı ikinci aşamaya geçmesi yasaklanan tek özerk yönetim. İkinci aşamada 2 metrelik sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyması şartıyla en fazla 10 kişinin bir araya gelmesine şu uygulamalara izin verilecek. Riskli gruplarda olmama veya karantinada bulunmama şartıyla aile üyeleri arasında ziyaret, restoran ve barların teraslarını yüzde 50 kapasiteyle açması, açık pazar alanlarının yüzde 25 kapasiteyle açılması da mümkün olacak.

Belçika’da ise mağaza ve iş yerleri 4 Mayıs’ta açıldı; yeni kararlarla yarından itibaren tüm mağazalar açılacak. Mağazalar, 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde ve en fazla yarım saat içeride kalması koşuluyla müşteri kabul edebilecek.

Hollanda’da ilkokullar, kreşler, özel (ilkokul) eğitim merkezleri ve kütüphaneler açılacak, yetişkinler temasta bulunmadan açık alanlarda spor yapabilecek.

İsviçre’de restoranlar, perakende mağazalar, kütüphaneler ve semt pazarları tekrar faaliyet gösterecek.

YORUM YAP