DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Avrupa’da mutasyonlu virüs endişeleri büyüyor!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Avrupa’da mutasyonlu virüs endişeleri büyüyor!

Mutasyonlı Virüs endişesi nedeniyle Avrupa’ da kısıtlamalar artıyor. İngiltere’nin başlattığı sert seyahat yasaklarına  Almanya, Fransa, İtalya da katıldı, mutasyona uğramış korona virüsü türünün görüldüğü Brezilya ile sınırların kapatıldığı açıklandı.

Konuya ilişkin alınan tedbirler genellikle seyahat yasağı şeklinde görülse de mutasyonlu virüs (varyant) tedirginliği AB içinde de sert kısıtlamalara neden oluyor.

Avrupa’da mutasyonlu virüs endişeleri büyüyor!

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüsün mutasyona uğramış hali olan yeni türünün kontrolden çıktığını söyledi.

İspanya’da da korona virüsün mutasyona uğramış yeni türünün tespit edildiği açıklandı. Madrid bölgesel yönetimi tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de mutasyona uğrayan Covid-19’un yeni türüne İspanya’da da rastlandığı duyuruldu.

Slovakya’da mutasyonlu virüs türü tespit edildi. 

Birçok AB ülkesinde korona kısıtlamalarına tepki de büyüyor.

Fransa Başbakanı Jean Castex, ülke genelinde saat 18.00-06.00 arasındaki sokağa çıkma yasağının devam ettiğini hatırlatarak, kısıtlama kararlarına uyulup uyulmadığını kontrol etmek için daha fazla polisin ve jandarmanın görevlendirileceğini açıkladı.

Hollanda’da koronavirüs varyantının hızla yayılmasını önlemek amacıyla 21:00’den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Covid-19 sebebiyle II. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez sokağa çıkma yasağı uygulanan Hollanda’da bu yasak kararına muhalefet edenlerin protesto gösterilerine şahit olunuyor.

Aslında aylardır kısıtlamalara karşı birçok küçük çaplı protestolar vardı Avrupa da ama mutasyonlu virüs tedirginliği ve aşı polemiği tedirginliği artırdı!

AB ülkeleri seyahat kısıtlamaları getiriyor

Almanya, mutasyonlu virüs sebebiyle ocak sonu itibariyle İngiltere, Portekiz, Brezilya ve Güney Afrika’dan gelen yolculara giriş yasağı getirmeyi planlıyor. Portekiz de koronavirüsün mutasyona uğramış türünün görüldüğü Brezilya ile tüm uçuşları Çarşamba günü durdurmuştu.

Fransa da mutasyonlı virüs endişesi nedeniyle Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere sınırlarını kapattığını açıkladı.

YORUM YAP