DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Avusturya’nın başkenti Viyana sokaklarında terör dehşeti yaşandı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Avusturya’nın başkenti Viyana sokaklarında terör dehşeti yaşandı

Avusturyanın başkenti Viyanada Schwedenplatz bölgesinde silahlı saldırılar düzenlendi; ölen ve yaralılar olduğu ve rehin alma olayının yaşandığı bildirildi. İlk belirlemelere göre biri polis olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti; saldırganlardan biri vuruldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, saldırıya ilişkin, “Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor.” açıklamasını yaptı. Saldırganların ellerinde uzun namlulu silahlar olduğu belirlendi.

Avusturya basın organlarından alınan bilgilere göre bazı vatandaşlar restoranlar rehin durumda,ancak konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı. Polis, saldırıların birden fazla kişi tarafından kentin 6 farklı noktasında düzenlendiğini belirtti.

Avusturya İçişleri Bakanı, saldırıların bir terör eylemi olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Karl Nehammer, söz konusu silahlı saldırının DAEŞ sempatizanı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Viyana’daki terör saldırısına ilişkin twetter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Terör karanlık yüzünü bir kez daha gösterdi. Terörizm tüm insanlığın ortak düşmanıdır. Bu belaya karşı samimi bir uluslararası işbirliği gerekir. Bu acı günde Avusturya halkının yanındayız.” ifadesini kullandı.

YORUM YAP