DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Azerbaycan Ordusu, kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Azerbaycan Ordusu, kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı

Azerbaycan’ın, Karabağ’ da işgal altındaki topraklarını kurtarmak için verdiği mücadelede bir önemli başarı daha kazanıldı; Azerbaycan Ordusu, kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 28 yıldır Ermenistan tarafından işgal altında olan Şuşa’nın kurtarıldığını ilan etti.

Halka sesleniş konuşması sırasında müjdeli haberi duyuran Aliyev ayrıca, “Biz tarihi Şuşa zaferini müzakere masasında değil savaş meydanında kazandık” dedi; “Müzakere süreci hiçbir işe yaramadı. Masa arkasında bir sonuç alamadım. Bizi oyalamaktan başka bir şey yapmadılar.”

Aliyev, “Bütün tarihi abidelerimizi yeniden restore edeceğiz. Bütün camilerimizi yeniden inşa edeceğiz. Bugün Azerbaycan bayrağı Şuşa kentinde dalgalanıyor. Biz bekledik ve güç topladık, hiçbir baskıya bakmayarak güç topladık. Bu ekonomik güçtü. Bugün Azerbaycan ekonomik olarak hiçbir ülkeye bağlı değil, hiçbir ekonomik kuruluşa bağlı değil” dedi.

Şuşa, hem çok sayıda tarihi anıta sahip olması hem de pek çok seçkin bilim ve kültür adamının doğum yeri olması nedeniyle Karabağ’ın sembol şehri kabul edilir. Kent ayrıca ünlü besteci ve müzisyenleri nedeniyle “Azerbaycan müziğinin beşiği” olarak da nitelendiriliyor.

YORUM YAP