DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Azerbaycan’ın ‘Zafer Bayramı’ 8 Kasım… Atatürk’ün Aziz Hatırasına Saygıyla

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Azerbaycan’ın ‘Zafer Bayramı’ 8 Kasım… Atatürk’ün Aziz Hatırasına Saygıyla

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Zafer Günü” olarak belirlenen 10 Kasım tarihini, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat gününe denk geldiği için, Şuşa’nın işgalden kurtarıldığı gün olan 8 Kasım tarihiyle değiştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, daha önce imzaladığı kararnameye ile Ermenistan’ın yenilgiyi kabul ettiği bildiriyi imzaladığı 10 Kasım tarihini, ülkede Zafer Bayramı olarak kutlanmasına karar vermişti. Ancak bu tarih Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat gününe denk geldiği için, Şuşa’nın işgalden kurtarıldığı gün olan 8 Kasım tarihiyle değiştirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Zafer Günü” ilan edilen 10 Kasım tarihinin, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk dünyası tarihine adı altın harflerle kazınmış büyük şahsiyet Atatürk’ü anma günü olduğu hatırlatıldı. Ermenistan’ın yenilgiye uğramasına ve askeri operasyonların durmasına yol açtığı hatırlatılan açıklamada, Zafer Günü’nün, Şuşa’nın kurtuluş günü olan 8 Kasım’a çekildiği bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ‘in Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına gösterdiği duyarlılık bütün Azerbaycan ‘ da saygıyla karşılandı. 

Azerbaycan’ın 8 Kasım Zafer Bayramı kutlu olsun.

YORUM YAP