DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Babacan: ‘Ekonomide başarının temelinde güven vardır.’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Babacan: ‘Ekonomide başarının temelinde güven vardır.’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Manisa’da partisinin il başkanlığı kongresine katıldı.Partisinin il binası açılışı ardından partililere seslendi.

Haber: Nezih VAROL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, ekonomi üzerinden iktidara ve MHP’ye yüklendi. Bülent Arınç’ın istifasıyla ilgili yaşanan sürece dikkat çeken Ali Babacan, “İktidarda olan partinin kurucularından birisi hukukla ilgili görüşlerini ifade etti. Bir baktık önce küçük ortak hemen saldırdı, biliyorsunuz iktidarın küçük ortağı baya farklı şeyler söylüyor. Konuştuğu kelimeleri biz ağzımıza alamıyoruz. Bir gün sonra da Erdoğan bu partisinin kurucularından ismi adeta fırçaladı. Dava dava dedikleri şey şahsi beka davasıymış” dedi.

Babacan, ”Yola çıktıklarımızı yolda karşılaştıklarımıza değişmedik diyenler 40 yıllık arkadaşlarını yolda karşılaştıklarına harcattı.” diye konuştu.

‘Ekonomide başarının temelinde güven vardır.’

Ülke ekonomisinin son 20 yılın en kötü seviyesinde olduğunu iddia eden Ali Babacan, TÜİK’in son olarak açıkladığı yüzde 7’ lik büyüme rakamına artık kimsenin inanmadığını söyledi.

“Ülkemizin ekonomisi son 20 yılın en kötü seviyesinde. Esnafa soruyoruz Türkiye büyüyor mu, işleriniz çoğalıyor mu? Esnaf işler berbat, kiramı ödeyemiyorum, ailemi geçindiremiyorum diyor. TÜİK çıkmış yüzde 7 büyüme diyor. Kime inandıracaksınız bunu? Rakamları makyajlayıp sunmayı bırakın. Çok ciddi güven kaybediyorsunuz. Ekonomide başarının temelinde güven vardır. Şimdi devletin açıkladığı rakamlara artık millet inanmıyorsa siz beyhude uğraşırsınız. Bu ekonomiyi artık siz düzeltemezsiniz. Böyle bir ortamda ekonominin büyüdüğüne kim inanır, böyle bir şey var mı?” dedi.

‘Önce hukuk, anayasa ve kanunlara bağlı kalın.’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘acı reçete’ açıklamaları üzerinden iktidara yüklendi. Tasarruf için önerilerde bulunan Ali Babacan şunları söyledi: “Halka gelince acı reçete yapıyorlar ama kendilerine acı reçete yok. Madem vatandaşa acı reçete diyorsunuz size acı reçete önereceğim; önce hukuk, anayasa ve kanunlara bağlı kalın. Sonra hemen tasarruf.

Hani diyorlar ya ‘itibardan tasarruf olmaz’ bal gibi olur. Yurt dışı ziyaretlerde uçak sayısını azaltın, bak nasıl tasarruf oluyor görün.

‘Bize yetecek kadar insan hakkı söyleyin ekonomi belki düzelir diyorlar, yaklaşım bu.’

”Ardından şu kamu ihale mevzuatını bir değiştirin. Şeffaf açık ihale sistemiyle yandaşların değil vatandaşın kar etmesini sağlayın. Kanal İstanbul gibi rant projelerine son verin, en azından bir erteleyin. Varlık fonunu derhal kapatın, siz kapatmazsanız biz gelir gelmez kapatacağız onu. Tüm kurum ve kuruluşları Sayıştay denetimine açın. Acı reçete diyecekseniz önce kendiniz uygulayın. Son dönemde yine hukuk demeye başladılar. İnsan haklarını ekonomik aktörlerle konuşacağız diyorlar. Bize yetecek kadar insan hakkı söyleyin ekonomi belki düzelir diyorlar, yaklaşım bu. İnsan hakları konusunda bir şeyler yapmak istiyorsanız suçsuz yere yatıp sonra beraat eden vatandaşları çağırın dinleyin. Sadece attığı bir twitter yüzünden evine baskın yapılan 8-10 lise üniversite öğrencisini çağırın bir dinleyin. Ekonomik aktörlerle insan hakları konuşacaklarmış, lafa bak. Hukuk hukuk demekle bu ülke hukuk devleti olmuyor. Bunlar huy edinmişler yargıyı emirlerine uygun çalıştırmayı huy haline getirdiler.”

‘Bu ülke benim adeta şahsileşmiş bir yönetim tarzına evriliyor.’

Siyasi gücün süreyle sınırlandırılması gerektiğini dile getiren Ali Babacan, süre uzadıkça emanet hissinin ortadan kalktığını söyledi. Babacan, “Süre uzadıkça bu emanet hissi ortadan kalkıyor, oturduğum koltuk benim hissi ağır basıyor. Bu ülke benim adeta şahsileşmiş bir yönetim tarzına evriliyor. Onun için artık bunların gitme zamanı geldi” dedi.

Vatandaşlara sanal rakamlar sunulduğunu savunan Babacan, “ Bu şekilde ancak siz var olan krizi derinleştirirsiniz, vatandaşlarımız yoksullaşmaya devam eder. Devleti ehil olmayan ellerden kurtarmak için yola çıktık.”” diye konuştu.

YORUM YAP