DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BAE yönetiminin, Yunanistan ve Mısır’la üçlü savunma işbirliği yapacağı belirtildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
BAE yönetiminin, Yunanistan ve Mısır’la üçlü savunma işbirliği yapacağı belirtildi

Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetlerine ait 4 adet F-16E/F  savaş uçağının “tatbikat ve eğitim” faaliyetleri kapsamında 22 Ağustos 2020 Cumartesi günü Girit’teki Suda Hava Üssü’ne gitti.

BAE, Orta Doğu bölgesinde Libya özelinde Türkiye Cumhuriyeti ile yaşadığı politik çatışmalar ile gündeme geliyor. Ama aynı zamanda İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik adımlarla bölge halkları tarafından da eleştiriler yöneltiliyor.

Orta Doğu ve Libya bölgesinde sadece Türkiye ile değil Müslüman ülkeler tarafından tepkiyle karşılanan adımlara bir yenisi eklendi.

BAE yönetimi, Yunanistan ve Mısır’la üçlü savunma işbirliği yapacağı belirtildi.

Nitekim BAE, Yunanistan’ın Mısır ile yaptığı ve henüz sınırları kesin olmayan , üstelik uluslararası hukuk açısından da tartışmalı MEB (Münhasır Ekonomik Bölge) anlaşmasını da ‘hukuk açısından zafer’ diyerek kutlamıştı.

Son olarak Girit Adası’na F-16 savaş uçakları gönderen BAE, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile ortak tatbikat yapacağını duyurdu.

Öte yandan BAE, silahlı kuvvetleri envanterini de arttırma çabasına devam ediyor; ABD Başkanı Trump düzenlediği basın toplantısında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) F-35 Lightning II beşinci nesil savaş uçağı almak istediğini açıkladı.

 

YORUM YAP