DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bakan, 81 ilin 922 Tarım ve Orman İlçe Müdürleriyle bir araya geldi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bakan, 81 ilin 922 Tarım ve Orman İlçe Müdürleriyle bir araya geldi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, video konferans aracılığıyla 81 ilin, 922 Tarım ve Orman İlçe Müdürleriyle bir araya geldi. Pakdemirli, alınan tedbirler sayesinde Türkiye’nin salgınla mücadele örnek gösterilen bir ülke olduğunu, bu süreçte tarım ve orman sektörünün de büyük bir gayret ve emek ortaya koyarak, ülkenin dik duruşuna omuz verdiğini söyledi.

TARIMSAL HASILA 275 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI

Bakan Pakdemirli, “Tarım orman sektörü olarak, 2019 yılında GSYH’ye, %6,4’lik bir katkı yaparak, ülke ekonomisine de güçlü bir destek sağladık. Bugün ülkemiz; tarımsal gayri safi milli hasıla açısından Hollanda, İspanya Fransa gibi tüm Avrupa ülkelerini geride bırakarak, 48 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Avrupa’da lider konumuna gelmiştir.” dedi.

Son 18 yılda yapılan yatırımlar ve verilen destekler ile Türkiye’nin güçlü bir tarım ve orman altyapısına kavuştuğunu anlatan Pakdemirli, bu dönemde sektöre 310 milyar lira destek verdiklerini, 565 baraj inşa ettiklerin, 6,6 milyon hektar araziyi sulamaya açtıklarını ve böylece tarımsal hasılanın 7,5 kat artışla 275 milyar liraya ulaştırdıklarını söyledi.

“HERKESİ GELECEĞE NEFES OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Geçen yıl, milli bir seferberliğe dönüşen, “Geleceğe Nefes” kampanyasını Guines Rekoruyla taçlandırdıklarını anımsatan Pakdemirli, “Şimdi de sağlık çalışanlarımız için ‘Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı’ kampanyasını başlattık. Bu çerçevede toplam 1 milyon 61 bin 635 fidanı 81 ilimizde toprakla buluşturacağız. Buradan herkesi sağlık çalışanlarımız için gelecegenefes.com sitesinden fidan sahiplenmeye ve Geleceğe Nefes olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

KÜÇÜK AİLE İŞLETMELERİNE 100 MİLYON LİRALIK YEM DESTEĞİ

Salgın nedeniyle tarım sektörünün sekteye uğramaması ve gıda arz güvenliğinde bir sıkıntı yaşanmaması için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini anlatan Pakdemirli, hasattan önce hububat ve bakliyat alım fiyatlarını açıkladıklarını dile getirdi. Pakdemirli, çiftçilerin eğitim ve bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla uzaktan eğitim portalı olan Tarım Orman Akademisini ve sözleşmeli tarımın yaygınlaştırılması ve pazarlama sorunun çözümü amacıyla da tüm tarafların bir araya getirildiği Dijital Tarım Pazarını hayata geçirdiklerini söyledi.

Pakedemirli Tarım ve Orman İlçe Müdürleriyle buluşmasında geleneksel tarımı, verimliliği artıran innovatif/yenilikçi tarım uygulamalarıyla geliştirmenin önemini de vurguladı.

YORUM YAP