DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bakan Çavuşoğlu: ‘Haklı olan diyalogdan kaçmaz ama Yunanistan haksız olduğunu biliyor!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bakan Çavuşoğlu: ‘Haklı olan diyalogdan kaçmaz ama Yunanistan haksız olduğunu biliyor!’

Yunanistan’ın, NATO’nun Doğu Akdeniz’de Ankara ile Atina arasında askeri çatışma riskini azaltmak için teknik görüşmelere hazır olduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtmesinin yankıları sürüyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Yunanistan, NATO Genel Sekreteri’ni yalanladı. Yalan söyleyen Yunanistan’ın kendisi. Yunanistan onlarla görüşebilmek için tüm haklarımızdan vazgeçmemizi bekliyorlarsa; bu olmayacak. Haklı olan diyalogdan kaçmaz ama Yunanistan haksız olduğunu biliyor” açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO’nun Doğu Akdeniz’ de Türkiye ve Yunanistan arasında askeri gerilimi azaltmak için aldığı inisiyatife Atina’ nın karşı çıkmasını değerlendirdi.

Bakan Çavuşoğlu, ‘Yunanistan’ın NATO genel sekreterini NATO’yu yalanlaması ibretliktir. Önce olur verdi, sonra vermediğini söyledi. Yalan söyleyen Yunanistan oldu’ ifadesini kullandı… ”Tam ortak açıklama yapılacaktı. Bir gün öncesinde gidip Mısır’la gizlice anlaştı. Şimdi NATO’yu da yalanlaması ibretliktir.”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Yunanistan (NATO arabulucuğu konusunda yalan söyleyerek) bir kez daha diyalogdan yana olmadığını gösterdi.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamasından bazı başlıklar:

”Doğu Akndeniz’de tek bir hedefimiz var hakkımızı yani Türkiye’nin hakkını aynı zamanda Kıbrıs Türk Halkının hakkını savunmak. Bunu yaparken tüm Akdeniz etrafındaki ülkelerle iş birliği yapacağımızı söylüyoruz. Bu iş birliği olmadığı için bizde kendi faaliyetlerimizi paylaştık…

(NATO’nun tansiyonu düşürme adımı) Çatışma ya da kaza olmaması için bir girişim var. Haklı olan diyalogdan kaçmaz ama Yunanistan haksız olduğunu biliyor. Teknik düzeyde görüşme için bize sordular, evet dedik

Yunanistan önce olur verdi, sonra vermediğini söyledi. Yunanistan onlarla görüşebilmek için tüm haklarımızdan vazgeçmemizi bekliyorlarsa; bu olmayacak.

Önkoşulsuz görüşme önerisini Yunanistan kabul etmedi.

Macron sömürgeci, edasıyla hareket ediyor, Yunanistan’ı en çok kışkırtan ülke Fransa. Hafter yenildi, Macron ne yapacağını şaşırdı”

YORUM YAP