DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bakan Çavuşoğlu: ‘Suçlayacaklarsa Yunanistan’ı suçlasınlar!’ 

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bakan Çavuşoğlu: ‘Suçlayacaklarsa Yunanistan’ı suçlasınlar!’ 

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, bakanlık görevine getirilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya gerçekleştirdi.

Resmi ziyarette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,

“Türkiye ve Azerbaycan arasında biliyorsunuz bir gelenek var. İlk defa göreve gelen Cumhurbaşkanları, Meclis Başkanları ve Dışişleri Bakanları ilk ziyaretlerini karşılıklı olarak Azerbaycan veTürkiye’ye yaparlar. Bayramov da ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptığı için çok teşekkür ediyorum.Bundan sonraki süreçte de kardeşim Ceyhun Bayramov ile çalışmalarımızı bir millet iki devlet anlayışıyla sürdüreceğiz. Hem Türkiye için hem kardeş Azerbaycan için birlikte çalışacağız.” dedi.

‘Doğu Akdeniz’de hem Türkiye’nin hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar savunacağız.’

Çavuşoğu  Konuşmasında Yunnistan ile yaşanan gerilime de değinerek şunları söyledi:

“Geldiğimiz noktada kimse bize iyi niyet göstermediniz diyemez. Dolayısıyla suçlayacaklarsa Yunanistan’ı suçlasınlar. Doğu Akdeniz’de hem Türkiye’nin hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar savunacağız, bundan taviz vermeyiz.” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin kıta sahanlığının batı sınırlarına ruhsat verilerek, sondaj çalışmalarının süreceğini söyledi.

YORUM YAP