DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BAKIM SİGORTASI RECEP AKDAĞ’IN ELİNDE

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
BAKIM SİGORTASI RECEP AKDAĞ’IN ELİNDE

Bakım Sigortası Kanun Teklifi Tasarı Raporu, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Recep Akdağ’a teslim edildi.

Haber: Nezih VAROL

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı Hakan Berktaş, ekibiyle gittiği Ankara’da, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Bakım Sigortası Kanun Teklifi Tasarı Raporu’nu TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Recep Akdağ’ı ziyaret ederek teslim etti. Recep Akdağ, tasarının teknik ve teferruatlı çalışmalar gerektirdiğini belirterek, “Bakım sigortası için ödemenin nasıl yapılacağının belirlenmesi gerekiyor. Nasıl ödenecek? Kesinti nasıl gerçekleşecek? Kimlerden kesinti yapılacak? Önümüzdeki dönem için bu noktada teknik çalışmalar yapılabilir. Zor gibi görünen bir mesele, ama hiçbir mesele çözülemeyecek değildir” dedi.

YAŞLILAR KANUNLA KORUNACAK

Genel Başkan Hakan Berktaş tasarıyla ilgili şunları söyledi: “Devletimiz 15 yıldır hastalarımızın evde bakım aylıklarının ödenmesi konusunda önemli destek hizmetleri sağladı. Bu desteklerin geliştirilmesi gerektiği için Bakım Sigortası Kanun Tasarısı’nı hazırladık. Sosyal Hizmetler olarak bizim 10 ilde temsilciliğimiz var. Merkezimize başvuran 10 aileden 9’u hastalarının sigortalı olduğunu ve bakım hizmetlerinin SGK’nın destekleyip desteklemediğini sormaktadır. Bu nedenle Bakım Sigortası’nın gerekliliği görülerek bu kanun teklif tasarımızı hazırladık. Dileğimiz Bakım Sigortası’nın devreye alınarak imkanı olmayan vatandaşlarımızın hastalarının da bu merkezlerde bakılmasının önünün açılmasıdır. Bu konuda yapacağı önemli çalışmalar nedeniyle, bizi kabul edip dinleyen Sayın Başkanımız Recep Akdağ’a çok teşekkür ederiz.”

YORUM YAP