DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

“BAKKALLARI BAKKALLARIN BAŞI EZDİ”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
“BAKKALLARI BAKKALLARIN BAŞI EZDİ”

Manisa Bakkallar Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Halil Özkan, “Bizi bu güne kadar gerçek manada temsil edecek bir yönetime sahip olamadık, hiç bir hizmet üretmeyen mevcut başkan üyelerin sıkıntıları için herhangi bir çaba göstermedi, resmiyette esnaf gözüküp 7 yıldır esnaflık yapmadığı için bugün geldiğimiz durumun tek sorumlusudur” dedi.

Haber: Nezih VAROL

Manisa Bakkallar Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Halil Özkan, ekibiyle birlikte bakkalların içinde bulunduğu zor ve sıkıntılı sürecin mevcut başkandan kaynaklandığını anlatan basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında, “Bizi bu güne kadar gerçek manada temsil edecek bir yönetime sahip olamadık, hiç bir hizmet üretmeyen mevcut başkan üyelerin sıkıntıları için herhangi bir çaba göstermedi, resmiyette esnaf gözüküp 7 yıldır esnaflık yapmadığı için bugün geldiğimiz durumun tek sorumlusudur” diyerek, ‘Yeni Dönem, Yeni Sayfa’ sloganıyla çıktıkları yolda odayı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Halil Uysal zehir zemberek açıklamasında yaşadıkları sorunları ve çözüm yollarını şöyle anlattı: “Şehzadeler şehri, kadim şehir Manisamızın Bakkallar Odası seçimlerinde esnaf arkadaşlarımızla beraber bu göreve talibiz. Ailemle birlikte havasını, suyunu, taşını, toprağını, sokaklarını, caddelerini tüm yerleşkesini ve sorunlarını bildiğim Manisamızda daha iyisini, daha güzelini yapmak için yola çıktık. Yeni dönem, yeni sayfa diyerek ekip arkadaşlarımla odamızı hak ettiği yere getirmek için çalışacağız. Esnafımızın Türkiye’nin her döneminde ekonomik ve sosyal denge unsuru olduğunu, esnaf üyelerimizin sokakların, caddelerin ve şehrin her zaman güvenlik noktası olduğunu, ama bu güne kadar kendisini gerçek manada temsil edecek bir oda yönetimine sahip olamadığını gördük”.

MEVCUT BAŞKAN ESNAFLIK YAPMIYOR

Mevcut başkanın hiç bir hizmet üretmediği gibi odaya bağlı üyelerin sıkıntıları için herhangi bir çaba gösterme nezaketinde bile bulunmadığını ifade eden Halil Uysal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mevcut başkan değişen pazar payları ile gelişen olumsuz ekonomik koşulların altında esnafımızın ezilmesine sessiz kalmıştır. Kendi makam ve çıkarını ön planda tutan, günü kurtarmaya çalışan bir çalışma anlayışı sergilemiştir. Bütün bunların sonucu olarak 2021 Türkiyesinde Manisalı esnafımız bitme noktasına getirilmiştir. Manisa’daki esnaflarımızın menfaatlerinin korunarak en iyi şekilde temsil edileceği değişimin şart olduğunu belirtmek isterim. Biz başkanlığa aday olduğumuz da bile bir çok projeye adım attık, esnaflarımızın menfaatleri için çeşitli konularda ön görüşmeler yaptık, ilk başta odamıza kayıtlı üyelerimize ‘Üyelik Kartı’ vereceğiz. Üyelerimiz için yapacağımız indirim protokol sözleşmelerinden yararlanmalsrı için bir kartın olması gerekiyor. Bir sosyal tesis yapacağız ve buradan gelecek gelirle üyelerimizin üniversitede eğitim gören çocuklarına burs vereceğiz. Hırsızlık, yangın, deprem ve doğal afet gibi olaylarda zarar görenlere maddi nakdi yardım yapacağız”.

YORUM YAP