DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BAŞARAMADIK, ANLATAMADIK…

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞARAMADIK, ANLATAMADIK…

Biz demiştik, çaba sarf etmedik demek istemiyoruz,

Lakin olası afet özellikle “DEPREM” sonrası oluşturulacak koordinasyon için altlık sağlayacak bir telefon uygulaması geliştirme kararı aldık Sisam (İzmir) depremi sonrası ARALIK 2020 de.

Bu uygulama AFAD başkanlığı kontrolünde ve yönetiminde olacak, HES kodu uygulaması gibi zorunlu olması gerekli bir uygulama.

MART 2021 ve sonrasında bu güne kadar konu ile ilgili gerek Manisa, Gerek İstanbul olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediyelerden YETKİLİ kişiler ile, Afad Müdürleri ile, hatta uygulamaya yönelik tatbikat ( Mart 2021 ) bile yapmıştık.

MANİSA AFAD müdürü, Sayın Güray Karakaya nın gayretleri ile AFAD Başkanlığından randevu bile aldık, AFAD Başkanı Sayın Dr. Mehmet Güllüoğlu ve ilgili Başkan Yrd. ile görüşmek ve sunum yapmak için.

Görüşme tarihimizde Rize bölgesinde yaşayan SEL felaketinden dolayı Bilgi İşlem ( Bilgi Sistemleri ve Haberleşme ) Daire Başkanı ve ekibi ile görüştük ve sunum yaptık.

Bu da yetmedi yerel de ve ülke genelinde bizim için SİYASET ÜSTÜ olan DEPREM için, iktidar ve muhalefet demeden, partilerin konu ile ilgili danışman, başkan yardımcıları, Prof. ları v.b. yetkili kişileri, il ve ilçe başkanları, ulaşabildiğimiz, tanıdığımız millet vekilleri, ilgili STK lar, v.b. kişi, kuruluş ve şirketler ile görüşmeler ve Ulusal ve Yerel basın ve TV ler de tanıtımlar yaptık.

Elimizden geldiğince gayret gösterdik ve çaba sarf ettik işin içine siyaset sokmadan.

Çünkü afet sonrası ilk tepki, sahadan bilgi toplamanın önemini bilerek ve koordinasyona destek olmak için gerçekten fayda sağlayacağımıza inandık, uygulamayı gerçekleştirdik ve duyurmaya çalıştık.

Ama uygulamayı yazan Algoritma Uzmanı Omer Soğukoğlu, Danışman Jeoloji Mühendisi Ali Aykut ECE ve ekibimiz olarak şunu unuttuk;

DEPREM Takdiri İlahi….

06.02.2023 tarihinden beri çok büyük bir KIZGINLIK ve VİCDAN AZABI duyuyoruz.

Hayatını kaybeden, yaralı olarak kurtarılan, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen, yardımcı olamadığımız tüm herkesten, bu uygulama için katkı koyan ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımız adına ÖZÜR DİLİYORUZ…

SESİMİ DİNLE TAKIMI

YORUM YAP