DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Basın camiasının acı kaybı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Basın camiasının acı kaybı

Bursa’da uzun yıllar medyaya hizmet veren sarı basın kartı sahibi spor yorumcusu Gazeteci Muhterem Çakır kalbine yenik düşerek vefat etti. Yaklaşık bir haftadır yoğun bakımda akciğer solunum yetmezliği sebebiyle tedavi gören Çakır’ın vefatı ailesi ve basın camiası başta olmak üzere sevenlerini üzüntüye boğdu.

Küresel Gazeteciler Konseyi Üyesi ve Demokrat Gazeteciler – Yazarlar Derneği Onur Kurulu  Üyesi olan Muhterem Çakır Sarı Basın Kartı sahibiydi.

Muhasebecilik mesleği ile birlikte uzun yıllardır spor gazeteciliği yapan Muhterem Çakır, 2019 yılında geçirdiği trafik kazasında omiriliğinde oluşan hasar nedeniyle felç geçirmişti. İki yıldır yatağa bağlı olarak yaşayan Çakır’ın son süreçte akciğerlerinde solunum yetmezliği oluşması sonucu hastaneye yatırıldığı ve yoğun bakımda tedavi gördüğü ifade edildi.

Ailesine ve basın camiasına başsağlığı dileklerini ileten Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim yaptığı açıklamada, “Bursa’da uzun yıllar medyaya hizmet veren Küresel Gazeteciler Konseyi’mizin üyesi ve spor gazetecisi Muhterem Çakır’ı kaybettik. Acımız büyük. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.

Çakır’ın vefat haberini eşi Melek Çakır’dan büyük bir üzüntüyle öğrendiğini kaydeden Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler – Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, “Geçtiğimiz günlerde Koronavirüs sebebiyle kaybettiğimiz Malatyalı Gazeteci dostum Akif Çelik’in ardından bugün yine saygıdeğer Gazeteci dostumuz, çok kıymetli büyüğüm Muhterem Çakır’ı kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Muhterem Çakır başarılı bir Gazeteci olmasının yanısıra çok iyi bir insandı. 2019 yılında birlikte geçirdiğimiz trafik kazasından sonra maalesef kendisini bir türlü toparlayamamış, tedavisine devam ediliyordu. Kendisiyle sağlığında ve son yaşadığı zorlu süreçte hiç bir zaman irtibatımızı kesmedik. Özellikle kazadan sonra hepimizden önce en büyük yardımcısı ve destekçisi çok kıymetli eşi Melek Çakır oldu. Bu yalan dünyadan ebediye gittiğimizde en önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek, bunu başarabilen insanlardan daha bahtiyarı yoktur. Muhterem Çakır bunu yapmayı başarmış istisna bir şahsiyetti. Kendisini asla unutmayacağız, anılarımızla yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAP