DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Başkan Özen’den 15 Temmuz mesajı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Başkan Özen’den 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz darbe girişiminin 4. Yılı nedeniyle açıklamada bulunan Demokratlar Konfederasyonu Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı ve Manisa 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Hakan Özen, “15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin arkasında ABD ve onun yerli işbirlikçileri vardı” dedi.

Her darbenin Türkiye’yi geri götürme ve kalkınmasının önüne geçme hedefi taşıdığını kaydeden bulunan Demokratlar Konfederasyonu Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı ve Manisa 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Hakan Özen “15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD vardı” dedi.

ABD’nin tarihi boyunca Türkiye’nin yüzüne dost göründüğünü ama Türkiye aleyhtarı her yapılanmaya destek vermekten geri kalmadığını kaydeden Özen, “Ne tuhaftır ki her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olduğunu ve dost ülke olarak gördüğünü kaydeden ABD hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Fethullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fethullah Gülen’i Türkiye’ye vermekten kaçınmış, terörle mücadelede ve sınır güvenliğinde kararlılığına devam eden Türkiye’ye destek vermek yerine PKK/YPG terör örgütlerine silah ve malzeme desteği vermeyi sürdürmüştür” dedi

Türkiye’nin darbeli yıllarını ve süreci çok iyi okumak gerektiğine vurgu yapan Özen sözlerini şöyle sürdürdü, “Geçmişte yaşananları bilmeden gelecekte bizleri bekleyen tehlikelere ve sürece karşı hazırlıklı olamayız. Türkiye Tanzimat’tan bu yana kendi olmasının önündeki engellerle boğazlaşarak bugünlere geldi. Bu boğazlaşmanın bir neticesi olarak türemiş sorunlarımız var hala. Türkiye dönüştükçe, aslında kendi oldukça bu sorunların üstesinden gelecektir. Tarihin, hayatın ve çağın gerçekleriyle kendi gerçekliğini bütünleştirdiği ölçüde Türkiye muazzam bir enerji pompalayacaktır. Bu büyük akıntıya dahil olanlar ise kazanacaktır. 1960, 71, 80 darbesi 28 Şubat postmodern darbesi, e-muhtıralar ve son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşayan ülkemiz açısından bundan sonraki süreç çok önemli olup ne pahasına olursa olsun 80 Milyon Türkiye öncelikle kendi öz benliğine ve değerlerine sahip çıkmalıdır. Zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birliğine, bütünlüğüne sahip çıkma zamanıdır. Türkiye gerçek bir hukuk devletidir. Türk Silahlı Kuvvetleriyle, Polis Teşkilatıyla, Milli İstihbarat Teşkilatıyla, Yargısıyla, Basınıyla ve 80 milyon her kesimden vatandaşıyla daha özgür, daha zengin, daha demokrat, daha müreffeh ülke olma yolunda asıl mücadele bu süreçten sonra daha da kararlı şekilde devam edecektir.”

“Kamplaşmaya, kutuplaşmaya ve çeşitli kavga, kargaşa ortamına mahal verilmeden demokrasiye, millet iradesine bağlı tüm vatandaşlarımızın ortak temennisiyle güçlü ülke Türkiye hedefi artık çok daha yakındır” diyen Demokratlar Konfederasyonu Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı ve Manisa 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Hakan Özen, “Daha güçlü Türkiye’yi inşa etmenin başlıca şartları da geçmişten ders almaktan, liyakata ve ehliyete sahip çıkmaktan, kuvvetler ayrılığı ilkesini gözetmekten ve de en önemlisi FETÖ’yü defedip yeni yapılanmalara geçit vermemekten, Devlet içinde devlet oluşumlarına izin vermemekten geçmektedir. Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında dimdik durarak cansiperane demokrasiye, şanlı bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkan kahraman milletimize ve Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, tüm Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.”  dedi.

YORUM YAP