DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Belediye borçlarında genel bütçe gelirleri üzerinden yapılan kesintiler arttı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Belediye borçlarında genel bütçe gelirleri üzerinden yapılan kesintiler arttı

Belediyeler, il özel idareleri ve bağlı kuruluşların borçlarına karşılık genel bütçe gelirleri üzerinde yapılan kesintiler arttı.

Buna göre borçların toplamından söz konusu kuruluşlara vergi gelirleri üzerinden ayrılan paylardan, aylık taksit miktarına mahsup edilmek üzere, %40 oranında kesinti yapılan kuruluşlar için ilave %10 oranında, %25 kesinti yapılan kuruluşlar için de ilave %25 oranında kesinti yapılacak.

İlave kesintilerin borçların aylık taksitlerini karşılamaması durumunda, kuruluşların devlete, İller Bankası’na, Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçları ve Hazine alacağı niteliğindeki borçlarına karşılık vergi gelirleri üzerinden ayrılacak paylardan %85 olarak öngörülen kesinti, söz konusu taksitlerin eksik kalan kısmına mahsup edilecek.

Genel bütçe gelirleri üzerinde İl özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşların genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılan paylardaki kesinti Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla açıklandı.

Kararda belediye ve il özel idareleri ile bunlara bağlı kuruluşların vergi gelirleri üzerinden ayrılacak paylarından borçlarına karşılık yapılacak kesinti oranlarında borç sınıflandırmasını belirleyen 4. maddenin (c),(d),(e) ve (f) bentleri kapsamı da yeniden düzenlendi.

Buna göre, 4. maddenin diğer bentleri kapsamında sınıflandırılan ve borcu bulunan, ancak devlete, İller Bankasına, Sosyal Güvenlik Kurumuna ve Hazine alacağı niteliğindeki borcu bulunmayan kuruluşlar için de uygulanacak.

YORUM YAP