DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Berlin il saglik müdürlügüne bağlı Şansölye Merkel: ‘Sıram gelince aşı olacağım’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Berlin il saglik müdürlügüne bağlı Şansölye Merkel: ‘Sıram gelince aşı olacağım’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, aşı sırası konusunda herkesin sabırlı olması gerektiğini belirterek, “Benim sıram geldiğinde ben de aşı olacağım” dedi.

Almanya’ da aşılama sırasıyla ilgili kararı İl Saglık Müdürleri veriyor. Şansölye Bayan Merkel, Berlin il saglık müdürlügüne baglı; 65 yasinda, 3. dönem aşılama sırasında.

Merkel, geleneksel olarak yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında salgının birçok insanı endişelendiren tarihi bir kriz olduğunu belirtti. Bu konuda komplo teorileri üretenlerin tehlikeli, alaycı ve yakınlarını yitiren insanlara karşı zalimce olduğunu söyledi.

Almanya’ da koronavirüs aşılarının yapılmaya devam ettiği bugünlerde BioNTech firmasıyla Covid-19 aşısını geliştiren Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’ ye de konuşmasında yer veren Merkel; Türk bilim insanlarıyla görüştüğünü ve şirketlerinde 60 milletten insanın çalıştığını öğrendiğini söyledi.

“Hiçbir şey uluslararası iş birliğinin, çeşitlilikten kaynaklanan gücün ilerlemeyi sağladığını daha iyi gösteremez” vurgusu yaptı.

YORUM YAP