DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bill Gates’ ten pandemiyle mücadelede Gelişmekte Olan Ülkelere aşı desteği

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bill Gates’ ten pandemiyle mücadelede Gelişmekte Olan Ülkelere aşı desteği

Bill Gates’ ten pandemiyle mücadelede Gelişmekte Olan Ülkelere aşı desteği geldi; Gates Vakfı, Pandemi İle Mücadele Eden Gelişmekte Olan Ülkelere Covid-19 Aşısını Dağıtmak İçin 150 Milyon Dolar Bağışladı.

Son rakamla birlikte Vakıf tarafından koronavirüs mücadelesinde kullanılmak üzere bağış miktarı 350 milyon dolara ulaştı.

ABD içinde en zenginlerin eli sıkı

Amerika Birleşik Devletleri içinde Covid-19 bağış kampanyalarında içlerinde Bill Gates’ in olduğu ‘En Zenginler’ halka açık ilan edilen bağışlarda eli sıkı davrandığı iddiaları yer almıştı; nitekim ABD’ de onların halka açık ilan edilen bağışları, toplam yardım tutarının yüzde 0.1’i bile değildi.

Ancak Gates Vakfı Gelişmekte Olan Ülkelerin pandemi mücadelesinde bağış kampanyasıyla önemli bir fark yarattı; Bill & Melinda Gates Vakfı dünyanın en büyük aşı üreticisi olan Hindistan Serum Enstitüsü’ne (Serum Institute of India) bağış desteği verdi. 

Gates Vakfı’ ndan Gelişmekte Olan Ülkelere Destek

Gates Vakfı koronavirüs pandemisiyle savaşmak için tedavilerin, aşıların ve halk sağlığı önlemlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için özellikle Gelişmekte olan ülkelere verdiği destekle biliniyor.

Son olarak Bill & Melinda Gates Vakfı, 100 milyon Covid-19 aşı dozu sağlamak için Hindistan’ daki serum enstitüsüne 150 milyon dolar bağışladı.

Enstitü daha fakir ülkelere serum ve aşı dağıtımı yapıyor.

Pandeminin son haftalarda Hindistan, Güney Afrika, Meksika, Peru, Şili ve Kolombiya gibi gelişmekte olan ve orta gelirli ülkelerde yayılım hızını arttırığı ifade ediliyor; söz konusu bölgelerden gelen bilgilerin eksik rapor edilip edilmediği tartışmaları bir yana yayılma hızı artıyor.

YORUM YAP