DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Bir yerde siyasetçiler, gazeteciler susturulmaya çalışılıyorsa…? Söz bitmiş demektir!’

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘Bir yerde siyasetçiler, gazeteciler susturulmaya çalışılıyorsa…? Söz bitmiş demektir!’

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Bşk.Yrd. Selçuk Özdağ bir hafta önce evinin önünde kendisine saldıranlardan 3 kişinin halen firarda olduğunu hatırlatarak bu kişilerin bulunup, adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Selçuk Özdağ, 15 Ocak’ ta evinin önünde saldırganların silahlı ve sopalı saldırısına hedef olmuş ve bir süre hastanede tedavi altına alınmıştı. Özdağ ”Gereği yapılmadığı takdirde bu menfur saldırılar devam edecek, Türk siyaseti giderek daha çok itibarsızlaşacaktır.” uyarısında bulundu.

‘Bir yerde siyasetçiler, gazeteciler susturulmaya çalışılıyorsa…! Söz bitmiş demektir’

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Bşk.Yrd. Selçuk Özdağ enpolitik’teki köşe yazısında ve twet paylaşımlarında, ”Siyaset şiddeti önlemek, ülke sorunlarını konuşarak çözmek için vardır. Siyasetçinin tek silahı sözleridir.” vurgusu yaparak ”Sözün sustuğu/susturulduğu yerde siyaset biter, şiddet tırmanır, konuşmanın, diyalogun yerini kavga alır.” dedi.

”Bir yerde şiddet varsa ülkeyi yönetenlerin de bunda büyük sorumluluğu vardır.” diyen Selçuk Özdağ şöyle devam etti:

”Onun için şiddet niye var sorusu biraz da siyasetçilerle ilgilidir. Evimin önünde saldırıya uğradım, bunun savunulacak, herhangi bir gerekçe ile meşrulaştırılacak bir yanı yoktur. Siyaset yaptığım bütün dikkatimi söze verdiğim için saldırıya uğradım. Bu tip olayların olmaması- olay sonrası- ilgili ve yetkili olanların tutumlarına bağlıdır. Birçok siyasetçi arayarak veya bizzat gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler hepsine teşekkür ediyorum. Lakin daha zanlıların ifadesi alınmadan İçişleri bakanı sayın Soylu’nun olayı tepkisel diye nitelendirmesi tam bir skandaldı. Sayın Soylu ile beraber uzun Yıllar AKP’de görev yaptık, 15 Temmuz’a beraber direndik, bu söz olayı bağlamından çıkaran örgütsel arka planını görmezden gelen bir sözdü. İşte saldırganları cesaretlendiren de budur. Gönül isterdi ki en sert tepkiyi sayın Soylu göstersin, ama tam tersi oldu.

Şiddeti meşrulaştıran, ona gerekçeler arayan her yol şiddetin daha da büyümesine, yaygınlaşmasına hizmet eder. Saldırganların adresi bellidir. Yönlendirenler, kışkırtanlar bellidir. Gereği yapılmadığı takdirde bu menfur saldırılar devam edecek, Türk siyaseti giderek daha çok itibarsızlaşacaktır.

Siyaset yapanlar peşinen eleştiriyi, tenkidi kabul ederek bu işe soyunurlar. Eleştirinin olmadığı yerde ne demokrasi ne siyaset vardır. Sadece alkışın ve sükutun olduğu yerler dikta ile yönetilen ülkelerdir. Konuşanı susturmak veya susturmaya çalışmak demokrasiyi hazmetmemek, eleştiriden korkmaktır. Sadece suçlular, fikri derinliği olmayan muhalefetten ve eleştirilmekten korkarlar.” dedi.

”Şunu ifade etmekte fayda var, siyasetçi halkın tercümanıdır. Siyasetçi susarsa halk susmuş olur. Kimse merak etmesin siyaset de siyasetçi de susmayacak. Türk siyaseti er geç bu zihniyeti tasfiye edecektir.”

YORUM YAP