DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Birleşmiş Milletler tahminlerine göre 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9,7 milyara yükselmesi bekleniyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Birleşmiş Milletler tahminlerine göre 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9,7 milyara yükselmesi bekleniyor

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan “Dünya Nüfus Beklentisi” başlıklı rapora göre şu an yaklaşık 7,7 milyar olan dünya nüfusu 2050 yılında iki milyar artarak 9,7 milyara yükselecek.

İnsan nüfusundaki artış son yüzyılda çok yükseldi. 1800’lerden önce toplamda 1 milyardan az insan vardı. globalcitizen ‘e göre bugün yaşayan insanlar şimdiye kadar yaşamış olan tüm insanların% 5’inden fazlasını oluşturuyor.

Dünya nüfusunun son yüzyılda artışı böyleyken Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO- Food and Agriculture Organization) tarafından hazırlanan raporda gelecek tahminlemesinde Nüfus Beklentisi’ nin ülkelere göre dağılımında ilginç sonuçlara ulaşıldı. 

Buna göre Almanya, Estonya, Macaristan, İtalya, Japonya, Rusya, Sırbistan, Belarus ve Ukrayna’ nın ölüm oranlarının doğumlardan daha fazla olacağından, nüfusun normal şartlar altında azalacağı öngörülüyor. Bu ülkeler demografik sorunu çözebilmek için göçmenlerden faydalanabilir.

Ancak dünya geneline bakıldığında dünya nüfusunun bu yüzyılın sonunda 11 milyar olacağı öngörüsünde bulunuyor. Nüfusun bu denli hızlı artışının bir sebebi dünya çapında ortalama insan ömrünün uzaması olarak belirtiliyor. Ülkeler bazında incelendiğinde özellikle dokuz ülkedeki hızlı nüfus artışının dünya nüfusunda öngörülen artışının başlıca sebebi gösteriliyor; bu ülkeler Hindistan, Nijerya, Pakistan, Etiyopya, Tanzanya, Endonezya, Mısır, Amerika Birleşik Devletleri ve Kongo olarak sıralıyor.

Dünyanın en fazla nüfusa sahip ülkesi Çin’e yönelik beklenti ise şu anki nüfusun 2050 yılında yüzde 2,2 oranında azalacağı yönünde. Bu da 31,4 milyon insana tekabül ediyor.

 

 

 

YORUM YAP