DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bizi en çok üzen birilerinin ülkenin felaketinden medet uman psikolojiye sahip olması!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Bizi en çok üzen birilerinin ülkenin felaketinden medet uman psikolojiye sahip olması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

Açılışı yapılan TEM İzmit 1 Kavşağı Akyazı arasındaki kısmının ülkeye, bölge ve şehirlere hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete açılan kısmın uzunluğunun bağlantı yollarıyla birlikte 68 kilometreyi geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin kıtalararası ticarette ana kavşaklardan biri olması 83 milyonun tamamına fayda sağlayacak büyük bir başarıdır. Böylesi önemli bir başarı karşısında üzüntüsünü gizleme gereği dahi duymayan zihniyetin bu ülkeyle gönül bağı kopmuş demektir.” dedi.

‘Bizi en çok üzen birilerinin ülkenin felaketinden medet uman psikolojiye sahip olması’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısır hesapların ürünü siyaset ve toplum mühendisliklerinin ülkeye her bakımdan ağır maliyetleri olduğunu belirterek, Türkiye’nin bir kez daha böyle bir cenderenin içine sokulmasına milletin izin vermeyeceğine dikkati çekti.

Eser, hizmet, proje konusunda herkesle yarışmaya, herkesle rekabet etmeye hazır olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışındaki hiçbir çekişmenin ülkeye faydasının olmadığına inandıklarını, onun için de “Halka hizmet Hakka hizmettir” düsturuyla tüm vakit ve enerjilerini yatırımların takibine ayırdıklarını, milletin de kendilerinden beklentisinin bu olduğunu bildiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz insanımıza hizmet etmenin heyecanını özellikle yaşarken, en çok üzüldüğümüz konu birilerinin ülkenin felaketinden medet uman bir psikolojiye özellikle dayanması veya böyle bir psikolojiyle hareket etmesidir.” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Türkiye’nin kıtalararası ticarette ana kavşaklardan biri olması 83 milyonun tamamına fayda sağlayacak büyük bir başarıdır.’

“Geçtiğimiz günlerde Çin’e yolcu ettiğimiz ve ihracatımız açısından kritik önemdeki yük treni hadisesinde bu zihniyeti bir kez daha gördük. İstanbul’dan hareket eden trenimiz Marmaray’ı, Kars-Tiflis-Bakü hattını, Hazar geçişini kullanarak iki kıta, iki deniz ve 5 ülke kat edip hedefine ulaşacaktı. Bizzat bakanımız tarafından Çerkezköy’den uğurlanan ihracat trenimiz rutin gümrük işlemleri için Halkalı’ya geliyor. Treni Halkalı’da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı. Trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri çok basit bir konuyu sırf hükümete saldırmak için kullanmaya çalıştılar. Halkalı’daki gümrük işlemlerini tamamlayan trenimiz uğradığı her durakta konum atarak 12 gün sonra Çin’e ulaştı. Böylece ülkemizin dış ticaretini ve küresel ticaretteki konumunu güçlendirecek çok önemli bir adım daha başarıyla atılmış oldu.

Bu, kendini vatana ait hisseden, kendini bu milletin bir parçası olarak gören herkesin sevinçle karşılaması gereken bir olaydır. Türkiye’nin kıtalararası ticarette ana kavşaklardan biri olması 83 milyonun tamamına fayda sağlayacak büyük bir başarıdır. Böylesi önemli bir başarı karşısında üzüntüsünü gizleme gereği dahi duymayan zihniyetin bu ülkeyle gönül bağı kopmuş demektir.”

YORUM YAP