DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Bölgemiz terörün başını tamamen ezmeden huzura kavuşamayacaktır.’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Bölgemiz terörün başını tamamen ezmeden huzura kavuşamayacaktır.’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile Külliyede gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü görüşmelerde ikili ve bölgesel ilişkileri tüm veçheleriyle ele aldıklarını kaydederek, “İki komşu ülke olarak ilişkilerimizi her alanda geliştirmekte kararlıyız” dedi.

”Komşumuz Irak’ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasına, istikrar ve güvenliğine atfettiğimiz önem herkesin malumudur. Irak’ın yeniden imarı çerçevesinde de her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Mezhebi veya etnik hiçbir ayrım yapmadan Türkmen’i, Kürt’ü, Arap’ı, Şii’si ve Sünni’siyle Irak halkının tamamını öz kardeşimiz olarak görüyoruz. Başbakan Kazımi’nin uzun bir sürenin ardından Irak Kabinesi’nde tekrar bir Türkmen bakana yer vermesi, bu inancımızı pekiştirmiştir. Sayın Başbakanı milletimiz ve Irak Türkmenleri için oldukça anlamlı bu kararından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Kazımi ile ortak düşman DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürmeyi kararlaştırdıklarının altını çizdi. ”Ne Türkiye’nin ne Irak’ın ne de Suriye’nin geleceğinde bölücü teröre asla yer yoktur. Bölücü örgüt sivilleri hedef alan saldırılarıyla vahşi yüzünü göstermiş, kimlere hizmet ettiğini tekrar ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

‘Bölgemiz terörün başını tamamen ezmeden huzura kavuşamayacaktır.’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemiz terörün başını tamamen ezmeden huzura kavuşamayacaktır. Bu bakımdan Irak makamlarının PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonları takdirle karşılıyoruz.” dedi. Bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Irak hiçbir ülkeyle hiçbir komşu ülkeyle sıkıntı yaşamayı arzulamamaktır.’

Türkiye ile Irak arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısını en yakın zamanda yapmayı arzuladıklarını ifade eden Irak Başbakanı Kazımi, “Irak her zaman tüm komşularıyla iyi ilişkiler içerisinde olmayı arzulayan bir ülkedir. Hiçbir ülkeyle hiçbir komşu ülkeyle sıkıntı yaşamayı arzulamamaktır ve ortaklar çıkarlar çerçevesi içinde karşılıklı saygıyla yaklaşmaktadır. Türkiye bizim açımızdan bölgede, Ortadoğu’da önemli bir ülke olduğu gibi en önemli ekonomik paydaşlarımızdan bir tanesidir” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP