DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Borçlarını ödeyemeyen esnaf e-haciz nedeniyle başka kredi çekemiyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Borçlarını ödeyemeyen esnaf e-haciz nedeniyle başka kredi çekemiyor

Borçlarını ödeyemeyen esnafın e-haciz nedeniyle başka kredi çekemediğini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ”Esnaf e-haciz yüzünden kredi alamıyor” dedi.

“Vergi ve SGK borçları nedeniyle e-haciz işlemi uygulanmış binlerce esnafımız var. Birçok banka da bu nedenle kredi vermiyor. Dolayısıyla esnafımız zor durumda kalıyor.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi sürecinde zaten kazancı düşen esnafın vergi ve SGK borçlarını ödeyemediğini hatırlattı, e-haciz ile mağduriyetin arttığına işaret etti. Binlerce esnafımızın banka hesaplarına el konuldu.

E-haciz uygulanmış esnafın borçlarını ödeyebilmesi için bankaların faizsiz veya kredi vermesinin önemini vurgulayan Palandöken, ‘pandeminin ağır ekonomik yansımalarını hafifletebilmek için, e-haciz işlemleri kaldırılmalı ve faizsiz kredi desteği sağlamalı.’ dedi.

Çalışmaları başlayan vergi yapılandırmasında faizsiz taksitlendirmenin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Palandöken, borçların yapılandırılmasının beklendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

”Vergi borçları yüzünden kara kara düşünen esnafımız şimdi çıkacak yapılandırmayı bekliyor. Fakat bu yapılandırmada unutulmaması gereken nokta, borçların faizsiz olarak ve 60 ay süre ile taksitlendirilmesi.”

YORUM YAP