DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

“Bu şanlı zaferi birlikte kutlamak için aranızdayız”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
“Bu şanlı zaferi birlikte kutlamak için aranızdayız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla Azadlık Meydanı’nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’ne katıldı.

Zafer Geçidi Töreni’nde konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Vatan muhaberesinin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin desteğini hissettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Zafer Geçidi Töreni’ne katılarak, Türkiye ile birliğimizi halklarımıza ve dünyaya gösteriyoruz.” dedi.

”Bu birliğimizin tezahürüdür. Türkiye’nin verdiği destek her bir Azerbaycan vatandaşını gururlandırmış, sevindirmiştir.”

“Bu şanlı zaferi birlikte kutlamak için aranızdayız”

Erdoğan, tören alanında katılımcılara ve askerlere hitap etti.

”Karabağ’ı anavatan ile buluşturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik ediyorum. Bu zafer gününüzde sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Şehit düşen yiğitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Azerbaycan’ın hem askeri hem diplomasi alanında elde ettiği bu başarıda en büyük paylardan biri kıymetli kardeşim İlham Aliyev’e aittir. Türkiye, Azerbaycan’ın yürüttüğü mücadeleye en başından itibaren tüm kurum ve kuruluşlarıyla destek vermiş, tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmuştur. Kendimize her zaman Haydar Aliyev’in ‘2 devlet tek millet’ şiarını rehber aldık. Karabağ’ı 30 yıl boyunca sinemize yara eyledik. Bu yaranın kapanmasının sevincini paylaşmak, bu şanlı zaferi birlikte kutlamak için aranızdayız.”

YORUM YAP