DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Bürokrasinin kapısını kapatmak, milli iradeyi yok saymaktır.’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Bürokrasinin kapısını kapatmak, milli iradeyi yok saymaktır.’

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Gündeme dair açıklamalar yapan Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) gitmesi ve TÜİK’in demir kapılarının açılmaması ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, işçinin yani en az 40 milyon insanımızın geçiminde, en temel belirleyici olan enflasyon hesaplarındaki bariz makyajları sorgulamak için gidildi. O gün demokrasi tarihimize, kapkara bir leke olarak geçti. Sarayın kibirlisinin talimatıyla, TÜİK Başkanı, kurumun kapılarını, ana muhalefet partisinin genel başkanına ve milletvekillerine kapattı.” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın konuya ilişkin; “Devlet kurumlarının milletvekillerine, ana muhalefet partisi liderine, hesap verme sorumluluğu yok. O kurumlar sadece bana hesap verir” sözlerine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Milletvekilleri her yere girer ve millet adına hesap sorar. Gerekirse gelir sarayda sana da hesap sorar. Milletvekiline, ana muhalefet partisi genel başkanına, bürokrasinin kapılarını kapatmak, milletin hakkını, hukukunu inkâr etmektir. Milli iradeyi yok saymaktır.”

YORUM YAP