DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Caracal Robotics, Championship Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek

Yayınlanma Tarihi : Google News
Caracal Robotics, Championship Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek

Mehmet Rıfat Evyap MTAL – Yazılım Lisesi FRC Robot Takımı Caracal Robotics, ABD, San Francisco’da düzenlenen East Bay Regional robot yarışmasında büyük başarı elde etti.

Caracal Robotics,Istanbul Marmara Regional’da elde ettiği başarının ardından Amerika’da katıldığı East Bay Regional yarışmasında, yarışmaya yeni katılan takımlar arasında öğrencilere mühendislik ve bilim alanında en çok ilham veren takıma verilen Rookie All Star ödülünün sahibi oldu.

Bu ödül ile birlikte ABD’nin Houston şehrinde düzenlenecek olan First Championship Dünya Şampiyonası’na katılım hakkı kazandı, 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışmada ülkemizi temsil edecek.

San Francisco’da birçok farklı ülkeden 60 liseli takımın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Caracal Robotics mühendislik, yaratıcılık ve estetiği bir araya getiren projeleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Birçok köklü firmanın sponsorluğunu üstlendiği takım, Şırnak İkizce Köyü Ortaokulunda bir robot takımı kurulması için tüm imkanlarını ve deneyimlerini seferber ederek çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmaların bir adımı olarak İstanbul Marmara Regional’da katıldığı yarışmada, İkizce Köyü Ortaokulu’dan 2 kız öğrenciyi tüm masraflarını karşılayıp misafir ederek, deneyimlerini paylaştı.

17-20 Nisan tarihlerinde ABD Houston’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz.

Haber – Hasret Dilek Delier

YORUM YAP