DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: ”En geç 2023’te Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.”

Yayınlanma Tarihi : Google News
CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: ”En geç 2023’te Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.”

CHP 37. Olağan Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu bin 356 delegeden bin 251’nin oyunu alarak tekrar genel başkanlığa seçildi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, ”En geç 2023’te Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.” dedi.

Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçilmesi dolayısıyla kürsüden konuştu. ”Bu ülkeyi huzura kavuşturmak için, hiç kimseyi ötekileştirmeden 24 saat çalışacağım. Vaatlerimizi dostlarımızla birlikte yerine getireceğiz. Demokrasiden yana olan, işsiz olan herkese iş bulacağız diye vaatte bulunan, her ailede huzurun olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için yola çıkan herkesle birlikte yapacağız. Kavga zamanı değil, ayrışma zamanı değil, birlikte olma zamanıdır.”’ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, büyük bir umutla yola çıktıklarını belirterek, ”Birlikte mücadele edeceğiz. 83 milyon insanı kucaklayarak onlara demokrasiyi, huzuru anlatarak yola çıkacağız. Bütün Ortadoğu’yu bir savaş alanı olmaktan, kavga alanı olmaktan çıkarıp, bir barış havzası olması için söz verdik.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ”Bana verdiğiniz oyun sorumluluğunun farkındayım. Çalışacağım, mücadele edeceğim.” sözlerinin ardından, pandemi dolayısıyla ‘çevre’ hassasiyetine de vurgu yaptı:

”Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye. Pandemi bize ağaca, suya muhtaç olduğumuzu öğretti. Gelecek çocuklarımıza güzel bir coğrafyayı sunmak zorundayız. Hep birlikte çalışacağız. Konuşmamda söylemiştim; bu kurultay, sadece Türkiye’deki vatandaşlarımızı değil Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’ya, Amerika’ya kadar herkesin büyük bir dikkatle izleyeceğini. Bizim görevimiz bu. Demokrasiyi güçlendireceğiz.

Bana verdiğiniz görev için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bütün delege arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

 

YORUM YAP