DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

CHP Büyükşehir Başkanlarından destek açıklaması

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
CHP Büyükşehir Başkanlarından destek açıklaması

Önceki gün İYİ Parti lideri Meral Akşener Altılı Masa’ yı Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasında ‘dayatma var’ gerekçesiyle terk etti. CHP genel merkeze gelen büyükşehir belediye başkanları ise Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini ilettiler. Toplantıda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bölgede deprem sonrası yürütülen çalışmalar nedeniyle bulunamadı.

Bilindiği gibi Akşener CHP’li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda çağrıda bulunmuştu. Ancak Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki isim tartışması yaşanırken 3 ay önce “Altılı masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez” dediği hatırlatılıyor.

Gündemde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ nun nasıl tavır alacağına ilişkin beklentiler öne çıkarken CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Toplantı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bir açıklama yaptı. Torun, şunları kaydetti:

“Belediye başkanlarımız desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler ve ardından da belli bir değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler gerek Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti ve ardından da ayrıldılar.”

Alınan bilgiye göre, belediye başkanlarıyla görüşme sırasında,Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun özel olarak, Hatay başta olmak üzere, deprem bölgesinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını ilettiği öğrenildi.

YORUM YAP