DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

CHP Fay Yasası’na ilişkin teklifi TBMM Başkanlığı’na sundu

Yayınlanma Tarihi : Google News
CHP Fay Yasası’na ilişkin teklifi TBMM Başkanlığı’na sundu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 21 Temmuz 2020’de Jeoloji Mühendisleri Odası’nın da talebi olan Fay Yasası’na ilişkin teklifi TBMM Başkanlığı’na sunduklarını ve teklifin ilgili komisyonda hala beklediğini söyledi. Teklif  CHP Adana Milletvekili ve yüksek jeoloji mühendisi Müzeyyen Şevkin tarafından, 2021 yılında AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilen Fay Yasası metnini içeriyor.

Özgür Özel konuşmasında Deprep Komisyonu’ na .ilişkin görüşlerini de kamuoyuyla paylaştı; ‘Deprem Komisyonu’nun üçüncü kez kurulduğunu ve 5 Ekim 2021’de sonuncusunun raporunun görüşüldüğünü hatırlatan Özel, “Tuğla gibi raporlar, Meclis tarafından çıkartılıyor, tüm kamu kurumlarına yollanıyor. Bu komisyonlara bilim adamları, iktidar muhalefet konunun uzmanı milletvekilleri katkı sağlıyor, olması gerekenleri yazıyor. Ama yürütme bunun gereğini yapmıyor. Şimdi, ‘Bir tane daha kuralım. İstanbul depreminden sonra en büyüğünü kurarsınız, Allah göstermesin. Yapmayın bunu, gününde söyleneni dinleyin.” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop’un, CHP’nin, “Fay Yasa Teklifi”ni 21 Temmuz 2020’de komisyona sevk ettiğini anımsatan Özel, komisyonda gündeme alınmayan teklifin doğrudan görüşülmesinin de Genel Kurulda AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini söyledi. Özel, “Şentop diyor ki, ‘Yasal düzenlemeye ihtiyaç var’. Arşivde var. Daha 2-3 yıl önce sen imzaladın, yolladın. Komisyonda duruyor ve gündeme almıyor bunu sizin komisyon başkanlarınız. Buna isyanımız, buna çıldırıyoruz.” dedi.

YORUM YAP