DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu: ‘Genç kuşak geleceğini Türkiye’de değil yurt dışında arıyor!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
CHP lideri Kılıçdaroğlu: ‘Genç kuşak geleceğini Türkiye’de değil yurt dışında arıyor!’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı‘nda yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı’nın fikri iktidar ile ilgili sözlerine eleştiren Kılıçdaroğlu, “Düşlediği eğitim sisteminin  fikri iktidarını gerçekleştirme şansı kocaman bir sıfır ama haberi yok.” şeklinde konuştu.”4+4+4’ü getirdi, şimdi de eğitim reformundan bahsediyor. Gelen her bakan eğitimi değiştirdi, ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sisteminin  fikri iktidarını gerçekleştirme şansı kocaman bir sıfır ama haberi yok.” dedi.

‘Bizim yetiştirdiğimiz evlatlarımız, geleceklerini yurt dışında arıyorlar.’
Kılıçdaroğlu, gençler arasında yapılan bir anket sonucunu değerlendirerek şunları söyledi:
“Gençlere yöneltilen ‘İmkanınız olsa yurt dışına yerleşip orada yaşamak ister misiniz?’ sorusuna Türkiye genelinde yüzde 62,5 ‘evet’ yanıtını verdi. AK Parti’li gençlerin yüzde 47,3’ü de ‘İmkanımız olsa yurt dışına giderdik’ diyor. Bu tablonun sorumlusu kim? Böyle bir gençlik yetiştirdiler. Beka sorunu, beka sorunu. Bundan daha büyük beka sorunu olur mu? Bizim yetiştirdiğimiz evlatlarımız, geleceklerini yurt dışında arıyorlar.”

Eğitim sisteminden bahsediyor, hangi eğitim sistemi? Üniversiteyi bitirmiş, taşı sıksa suyunu çıkarır ama işsiz.

18 yılda Türkiye’yi bu hale getirdiler. 18 yıldır bu ülkede yaşayan 83 milyonun burnundan getirdiniz.”

Kılıçdaroğlu, Askıda Ekmek Kampanyası’nı eleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu, MHP tarafından başlatılan Askıda Ekmek Kampanyası’na ilişkin şunları söyledi:

“Projeye bakın, ne proje ama. Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimizi, bu iktidarın 18 yıl sonunda bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. O nedenle Sayın Bahçeli’ye yürekten teşekkür ediyorum. Kuru soğana mahkum ettiniz. 21. yüzyıldan söz ediyorum. 83 milyon, bir avuç tefeciye hizmet eder hale geldik. Beyler tefecilere milyar dolarları yağdırırken, işinden olan adama ‘Sana ayda 1168 lira vereceğim. Günde 39 lira. Krallar gibi yaşayacaksın.’ diyor. Bunlarda vicdan var mı? Açlık sınırı 2448 lira. Açlık sınırının altında milyonlar var.”

YORUM YAP